Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

20 mars 2024 | 18:00

Ricky Martin till MovieZine om komiska tv-rollen: "Möjlighet att påverka"

MovieZine snackar med Ricky Martin, Kristen Wiig och Josh Lucas om huvudrollerna i den nya komediserien "Palm Royale" hos Apple TV+.
Apple TV+ fortsätter rulla ut nya originalserier och näst på tur står Kristen Wiigs komediserie "Palm Royale", som utspelar sig 1969 i Palm Beach. Vi tittare får föja Maxine (Wiig) som försöker ta sig in som medlem på den exklusiva klubben Palm Royale, vilket givetvis går allt annat än som planerat för henne. Utöver Wiig så får vi även se skådespelare som Josh Lucas, Carol Burnett, Laura Dern, Allison Janney och musikstjärnan Ricky Martin i några av seriens största roller.
 
Inför premiären fick MovieZine chansen att byta några ord med Ricky Martin, Kristen Wiig och Josh Lucas, vars karaktärer av olika omständigheter tvingas dela på ett lyxhus i serien:
 
 
Ricky Martin, Kristen Wiig och Josh Lucas under intervjun med MovieZine.
 
Jag tänkte börja med dig Ricky. Det är ungefär sex år sedan vi såg dig i "American Crime Story" och jag misstänker att du fått en hel del erbjudanden om olika roller sedan dess, vad var det som gjorde att du ville återvända till skådespelandet med just den här rollen?
 
Ricky: Alltså, låt oss bara börja titta på vilka skådespelare jag har fått jobba med på det här projektet. Jag har fått jobba med alla dessa legendarer och Oscarsvinnare, folk som verkligen är helt fantastiska på sitt område. Ur den aspekten har det enbart känts som en gåva för mig, att få vara med här. 
 
- Men utöver det så hängde det ju givetvis även på berättelsen. Jag vill vara med och berätta historier som har möjlighet att påverka. Och i det här fallet får vi även använda oss av en hel del humor, samtidigt som vi kan lyfta fram och prata om olika utmaningar i samhället. 
 
- För mig är det vad som är viktigt. Jag vill vara en del av berättelser som efter tittarna sett klart allt och gått och lagt sig för kvällen, så känner man sig annorlunda och påverkad av det man sett. Det är klart att jag skulle kunna vara mindre petig och lättsam i valet av roller, det här är verkligen vad jag kände när jag läste manuset. Jag blev rörd på så många sätt. Nu får vi bara vänta och se vad som händer, men jag känner mig verkligen så stolt över det här projektet. 
 

"Det går inte att hålla sig för skratt"

 
Kristen Wiig och Josh Lucas som Maxine Simmons och Douglas D'ellacourt Simmons i "Palm Royale".
 
Det förstår jag verkligen! Och på tal om legendarer. Jag känner att jag måste passa på att fråga er hur det var att jobba med Carol Burnett? Hennes karaktär kan ju inte prata under i princip hela säsongen, så jag kan tänka mig att ni hade det särskilt kul mellan tagningarna.
 
Kristen: Ja! Precis som du nämnde så sover hon sig ju igenom det mesta av handlingen. Men även då så är det som om allt ljus i rummet sugs upp av henne på något sätt. Och det går inte att hålla sig för skratt. Det var en sådan lärdom att få arbeta med henne, för hon har inspirerat mig så mycket genom det liv hon har levt. Allt som hon har åstadkommit, allt inom sketchkomedin... och jag kan verkligen inte förstå hur vi lyckades få henne att ställa upp och vilja vara en del av "Palm Royale". 
 
- Och det är inte bara när hon skådespelar och är redo för kameran. Utan precis som du nämnde så var det alla dessa ögonblick mellan tagningarna också. Hon är så rolig och lätt att prata med. Hon är dessutom en sån person som verkligen försöker lära känna alla och pratar med alla. 
 
Ricky: Verkligen. 
 
Kristen: Alla i teamet föll för henne. Hon är allt bra man kan tänka sig - och mer än så. 
 

"Hon var så störande."

 
Carol Burnett som Norma D'ellacourt i "Palm Royale". 
 
Håller du med Josh?
 
Kristen: Nej, Josh tålde henne verkligen inte.
 
Ricky: Han kastade omkring henne bara.
 
[alla skrattar]
 
Josh: Hon var så störande. Så jag fick verkligen se till att tortera henne. Nejdå. Vi fick äta middag med Carol igår. Och varje gång vi får göra vad som helst med henne...
 
Kristen: Precis, får. Det är som en belöning. 
 
Josh: Exakt, vi är alla så otroligt glada över att ens få vara i hennes närhet. En del av det är ju faktumet att hon berättar alla dessa historier. Hon är 91 år gammal och berättar alla dessa fantastiska saker hon var med om under 1950-talet, i början av sin karriär, och hon älskar att berätta... hon är en sann berättare.
 
- Det är så speciellt att vara i närheten av någon med den sortens talang som hon har. Men det som verkligen golvade mig helt var hur otroligt snäll hon är som människa. Faktumet att hon har svarat på och signerat vartenda fanbrev som hon fått under hela sin karriär. Vilket är helt otroligt. 
 
Kristen: Och hon ringer upp fans som skrivit dit sina telefonnummer! 
 
Josh: Hon är en stjärna som vi alla andra bara kan försöka att komma i närheten av, både i form av hennes talang men även som människa. 
 
 
De tre första avsnitten av "Palm Royale" finns nu tillgängligha hos Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt, där nya släpps varje onsdag fram till den 8 maj. 
 
 
Kommer du att ge "Palm Royale" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 20 mars 2024 18:00 |