Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

22 augusti 2022 | 10:00

Milly Alcock om "House of the Dragon"-scenen: "Det kändes episkt!"

MovieZine snackar med skådespelerskan Milly Alcock om hur det var att säga det ikoniska "Game of Thrones"-ordet i premiäravsnittet av "House of the Dragon".
Spoilervarning om du inte har sett det första avsnittet av "House of the Dragon".
 
Det första avsnittet av prequelserien till "Game of Thrones" är här! Och om du på något sätt hade lyckades glömma eller missa att "House of the Dragon" utspelar sig i en tidigare version av samma gamla Westeros, så fanns det gott om scener under premiären som sammankopplade den nya serien med originalet. 
 
En av dessa scener gick dessutom att summeras med ett enda ord. Nämligen "dracarys"! Ordet vi hört Emilia Clarke säga i rollen som Daenarys innan hon grillat folk med hjälp av sina drakar. Ordet i sig betyder "drakeld" på High Valyrian, språket som talades i det land som Targaryen-släkten och Velaryon-släkten (som vi kommer lära känna i "House of the Dragon") kom ifrån innan man tog sig till Westeros.
 
Nu kan vi däremot addera Milly Alcock och hennes karaktär prinsessan Rhaenyra till listan av (en troligtvis snabbt växande skara) Targaryens att befalla sin drake att spruta eld. I "House of the Dragon" sker det ju under ett mer sorgligt ögonblick än vad vi kanske är vana vid dock. Inför premiären fick MovieZine chansen att snacka lite kort med Alcock om hennes insats i det första "House of the Dragon"-avsnittet.
 
 

Milly Alcock: "Man har lyckats överträffa alla mina förväntningar"

 
Milly Alcock som prinsessan Rhaenyra Targaryen i det första avsnittet av "House of the Dragon". 
 
Jag måste passa på och fråga dig. Alla som har sett "Game of Thrones" har ju hört Daenerys säga "Dracarys" innan hon bränt ihjäl folk med sina drakar. Hur var det att ta samma ord i din egen mun nu under det första avsnittet av "House of the Dragon"? Var det en episk känsla?
 
- Ja! Du tog orden rakt ur munnen på mig, det kändes episkt! Det kändes verkligen väldigt episkt och som att det först då gick upp för mig att det här är en del av "Game of Thrones". Och det var verkligen något som gjorde mig extra glad på något sätt.
 
Nu när du har sett det första avsnittet själv. Hur var det att se på den färdigställda slutprodukten i jämförelse med hur det var på plats under inspelningen? Jag gissar att diverse tennisbollar inte riktigt lever upp till samma storslagna drak-nivå just där i stunden...
 
- Haha! När det väl kommer till kritan och du behöver agera mot något som inte finns där på riktigt, så får man helt enkelt låta sin egen fantasi ta över. Så, jag förlitade mig på den under den scenen. Jag fick kolla på tennisbollen och låtsas att det var en drake där, men det gjorde det extra speciellt när jag fick se det första avsnittet sedan.
 
- Herregud, jag tyckte verkligen att man hade lyckats överträffa alla mina förväntningar kring hur det skulle se ut efteråt. Det är så vackert gjort. Och VFX-teamet är helt fantastiska och är minst lika viktiga för serien som oss skådespelare.
 
 
Milly Alcock som Rhaenyra tillsammans med sin mamma Aemma, spelad av Sian Brooke, i "House of the Dragon".
 
Det första avsnittet av "House of the Dragon" finns nu tillgängligt hos HBO Max. Den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt, där varje nytt avsnitt släpps under natten till måndagen.
 

Läs också: Sevärd eller inte? "House of the Dragon" lyckas blåsa ny drakeld i Westeros

 
Vad tycker du om Milly Alcocks insats i rollen som prinsessan Rhaenyra hittills? Kommentera gärna nedan!
| 22 augusti 2022 10:00 |