Intervju

Skribent

Gunnar Rehlin

6 maj 2013 | 18:30

Luke Evans snackar "Dracula" och "The Crow"

"Fast and Furious 6"-skådespelaren berättar för MovieZine om sina kommande storroller.

I "Fast & Furious 6" är Luke Evans skurken som utmanar Vin Diesel och kompani. Men britten Evans har fler strängar på sin filmiska lyra. Han är med i de två kommande "Hobbit"-filmerna och han ska spela Vlad Tepes, mannen bakom myten om greve Dracula.

Och så ska han spela huvudrollen i "The Crow" - baserad på samma serie som Brandon Lees kultförklarade film.

Vad kan du säga om "The Crow"?

- Jag fick ett erbjudande och först funderade jag över om jag verkligen skulle kunna göra den, om mina scheman skulle gå att få ihop. Det gick och jag tackade ja. På något sätt kommer det att fungera. Det är en fantastisk roll, originalfilmen är väldigt bra och den har ju blivit kult. Vi har en bra regissör och jag kunde inte vara gladare.

Blir det här en så kallad reboot av den gamla filmen?

- Ja, på många sätt. Den baseras på samma berättelse, så på många sätt kommer den att likna filmen som Brandon Lee gjorde.

Är du färdig med "The Hobbit"?

- Nej, verkligen inte. Jag har redan varit på Nya Zeeland i ett år, snart åker jag tillbaka för mer filmande, och därefter åker jag direkt till Irland för att göra "Dracula".

Berätta om "Dracula".

- Det är berättelsen om Vlad Tepes, den man som gav upphov till myten om Dracula. Det har alltid sagts att han var en blodtörstig sadist, som spetsade sina fiender bara för att det var kul. Men det var annorlunda tider då, och vi berättar om varför han blev som han blev, hur han försökte rädda sin familj och sitt land. Det är en fantastisk historia, det är berättelsen om hur myten om Dracula började - och det är ett stort ansvar för mig. Det är min första huvudroll i en film producerad av en stor studio.

| 6 maj 2013 18:30 |