Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

15 mars 2019 | 08:05

”Wonder Woman 1984” är inte en uppföljare, hävdar producenten

DC:s hjältinna kommer tillbaka i en ny "iteration".
Kommer det en andra film, med samma karaktär, som utspelar sig vid en senare tidpunkt? Då är det per definition ”en uppföljare”.

Nja. Inte enligt producenten Charles Roven, som menar att han och regissören Patty Jenkins helst undviker U-ordet:

- Hon var bestämd på att filmen skulle bli en ny iteration av Wonder Woman och inte en uppföljare, säger han till Vulture.

- Och hon levererar just det. Det är en helt annan tidsperiod och man får en känsla av vad Diana/Wonder Woman har gjort under åren däremellan. Men vi berättar en helt annan historia. Även om den har mycket av samma känslor, mycket humor och massor med action.

En källa från Jenkins närhet förklarar i samma artikel att ”Wonder Woman 1984” ska ses som något fristående, som Indiana Jones- eller Bond-filmerna.

”Iteration” betyder enligt synonym-ordboken ”upprepning”... så frågan är om det verkligen är ett bättre ord än uppföljare? Och spelar det någon roll egentligen? Nuförtiden vill Hollywood gärna undvika klyschorna och slänger sig med beskrivningar som ”ett nytt kapitel” och ”en nytolkning”, men fansen kommer antagligen fortsätta se ”Wonder Woman 1984” som en uppföljare och inget annat. Vad tror ni?
 
"Wonder Woman 1984" landar på bio 5 juni 2020.