Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2019 | 15:00

Will Smith firade födelsedag med röjig fest i Budapest

MovieZine var på plats när Fresh Prince och DJ Jazzy Jeff bjöd fansen på en unik spelning.
Snacka om att höja ribban för hur man firar födelsedagar. När Will Smith fyllde 50 förra året hoppade han bungyjump ur en helikopter. Hans 51-årsdag igår, den 25 september, blev inte mindre spektakulär, även om firandet tog plats inom en något mer bekväm och bekant zon. Filmstjärnan återbesökte sina musikaliska rötter och bjöd in sina fans till en stor gratiskonsert i centrala Budapest.
 
 
Tusentals fans och turister är samlade utanför Sankt Stefansbasilikan för att se Will Smith riva av gamla hits. Det blir en nostalgisk kavalkad med "Gettin' Jiggy With It", "Miami" och såklart introt till hans klassiska sitcom "Fresh Prince i Bel Air" som får hela torget att gunga och sjunga med. Han är en fantastisk underhållare som älskar mötet med publiken, och bjuder på massor av energi och en eldsprakande show.
 
Large adb4e926b0033c3f63619303ef9c8983 budapest
 
Därefter har bästa vännen DJ Jazzy Jeff förberett en överraskning. Storbildsskärmarna visar gamla klipp ur deras hiphopkarriär blandat med scener ur Will Smiths storfilmer, och hela publiken börjar spontant sjunga "Happy Birthday" till Wills ära. Han blir nästan tårögd när frun Jada Pinkett-Smith och polaren Anthony Mackie kommer ut på scen.
 
 
Hans senaste film "Gemini Man" är delvis inspelad i Budapest, och igår var det även dags för en galapremiär speciellt för fansen. Vi fick möjligheten att prata med Will Smith, regissören Ang Lee och producenten Jerry Bruckheimer om deras banbrytande actionfilm - håll utkik efter intervjuer här på sajten inom kort.
| 26 september 2019 15:00 |