Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 november 2016 | 05:00

"Westworld" får en till säsong och det här ska den handla om

Men vi kan får vänta ett tag på fortsättningen.
Även om det aldig var någon tvekan om saken, är det skönt att höra från HBO själva idag att den nya succéserien "Westworld" minsann kommer att få en andra säsong. Däremot är det oklart när den kommer. Tittarna bör nog förbereda sig på en lång väntan, ända till 2018.

- "Westworld" är en såpass stor och ambitiös serie. Det går inte att säga om det blir hösten 2017 eller en bit in på 2018, kommenterar HBO:s programchef Casey Bloys.

Serien är redan ökänd för att dra ut på tiden under produktionen. Den första säsongen åkte på så många problem och förseningar att det ett tag verkade som att projektet skulle läggas ner. Det vore ingen förvåning om teamet bestämde sig för att ta sin tid och bli klara till 2018 istället.


Vad får vi se i nästa säsong då? Jo, mer om hur host-robotarna fungerar och vilka likheter och olikheter de har med oss människor. Skaparen Jonathan Nolan säger så här:

- Host-robotarnas konstruktion och energikälla är något vi verkligen kommer att utforska djupare i säsong 2, så det vill vi inte säga så mycket om. De är mer organiska än mekaniska, men kan inte bli hjärndöda så som vi kan. De är till största del omöjliga att skilja åt från människan, men deras hjärnor behöver inte syre, vilket öppnar upp för många intressanta scenarion. Deras hjärnor är inte lika ömtåliga som våra. Å ena sidan är deras kognitiva funktioner kontrollerbara och formbara, men till konstruktionen kan de inte dödas på samma sätt som du och jag. Det finns fördelar och nackdelar med att vara en Host. I säsong 2 går vi in på detalj vad de är för något, eftersom robotarna själva försöker förstå vilka de är.

Just nu befinner sig de nya avsnitten på manusstadiet, vilket också talar för att produktionen kan ta tid. HBO har ju redan bevisat att de inte är rädda för att dröja lite med sina större serier - ta bara väntan på "Game of Thrones" som exempel, som inte släpps förrän till sommaren. Men diggar man tanken på att lära känns host-robotarna bättre bör det vara värt väntan!

Vad tycker du hittills om "Westworld"? Vill du se mer?
| 15 november 2016 05:00 |