Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

6 december 2016 | 13:30

"Westworld" blir en samurajvärld i nästa säsong

Jonathan Nolan förklarar valet av den nya temaparken.
I veckans säsongsfinal av "Westworld" lyckades avsnittet teasa om en helt ny, samurai-betonad temapark som vi definitivt kommer att få se mer av i nästa säsong. Frågan är bara hur mycket mer - om det blir en säsong enbart satt i en sådan miljö eller om detta bara är toppen på ett isberg fullt av olika temavärldar.



Skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy kommenterar samuraivärlden i en intervju, där de säger att "Westworld" alltid kommer att fortsätta att utforska nya miljöer:

- Lisa och jag hade aldrig några planer på att stanna på en plats i den här serien. Vi vill inte filma i samma miljö i tio år. Vi vill bränna upp dekoren och hoppa vidare till en ny del av berättelsen. Vi sa redan från början att vi ville vara ambitiösa. Vi ville att varje säsong skulle bli mer ambitiös. Handlingen följer host-robotarna. Deras liv loopar, expanderar och växer. Det är början på en ny art. Vi vill berätta den historien fullt ut.

Anledningen till att det blev just en samuraivärld grundar sig i filmhistorian:

- Den här samurai-shogunvärlden har för oss en stark koppling till Västern. Några av mina favoritfilmer är Sergio Leones adaptioner av Akira Kurosawas samuraifilmer: "The Seven Samurai" och "The Magnificent Seven". När Västernfilm var den största genren i världen var samspelet mellan Västern och samuraifilm inom Japan mycket intressant. På en sådan metanivå har de båda kategorierna en nästan incestuös relation till varandra. Vi kunde bara inte motstå, säger Nolan.

De har fortfarande inte bestämt sig för om den nya världen ska heta "Samurai World", "Shogun World" eller "Sino World". Men en sak är de säkra på:

- Den kommer definitivt inte att vara klar innan 2018.

Om vi var vana vid långa väntetider på "Game of Thrones", utmanar HBO våra tålamod ytterligare med sin nya succéserie.

Vad tyckte du om den första säsongen av "Westworld"?
| 6 december 2016 13:30 |