Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 februari 2022 | 13:30

Walton Goggins får huvudrollen i "Fallout"-serien

Stjärnan från "The Righteous Gemstones" och "The Hateful Eight" får huvudrollen i tv-spelsserien "Fallout" på Amazon Prime Video.
Vi vet sedan tidigare att Jonathan Nolan och Lisa Joy producerar en tv-serie baserad på den populära postapokalyptiska spelserien "Fallout" till Amazon Prime Video. 
 
Duon har tidigare skapat tv-serien "Westworld" tillsammans, medan Jonathan Nolan har skrivit manuset till filmer som "The Dark Knight", "The Dark Knight Rises" och "Interstellar" med sin bror Christopher Nolan.
 
 
Nu vet vi vem som spelar huvudrollen, vilket är ingen mindre än Walton Goggins. Han har tidigare setts i produktioner som "The Righteous Gemstones", "The Hateful Eight" och "Ant-Man and the Wasp".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Geneva Robertson-Dworet och Graham Wagner är showrunners, där den första är mest känd för att ha skrivit manus till "Tomb Raider" med Alicia Vikander och "Captain Marvel", medan den andra har skrivit för serier som "Silicon Valley", "Portlandia" och "The Office".
 
"Fallout"-serien hade sin premiär 1997, av utvecklarna Interplay Entertainment. Spelen skildrar ett USA efter ett världsomfattande kärnvapenkrig och den postapokalyptiska världen det lämnat bakom sig. Sedan "Fallout 3" är det dock Bethesda Softworks som jobbar med serien, som annars är kända för sin populära fantasyserie "The Elder Scrolls".
 
- Världen i "Fallout" är den framtid som amerikanerna föreställde sig i slutet av 1940-talet, om den skulle explodera genom ett kärnvapenkrig 2077. Det magiska med världen är hårdheten i ödemarken som ställs mot den tidigare generationens utopiska idé om en bättre värld genom kärnkraft. Den är allvarlig och hård i tonen, men ändå beströdd med ögonblick av ironisk humor och b-filmsfantasier, har Amazon tidigare sagt om produktionen. 
 
Inspelningen av "Fallout" är tänkt att börja under 2022.
 
Vad tycker du om "Fallout"-spelen? Tycker du att världen passar till en tv-serie?
| 19 februari 2022 13:30 |