Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 december 2013 | 15:30

Vin Diesel "otrolig" på att spela träd

"Guardians of the Galaxy"-aktuella Lee Pace och James Gunn i nya intervjuer: "Den kommer sparka röv!"

Om vi ska utse en kommande Marvelfilm som verkligen sticker ut, måste det vara James Gunns "Guardians of the Galaxy". Inte bara för att den introducerar helt nya karaktärer, men också för regissörens skruvade vision (något vi fick ett smakprov på redan i eftertexterna till "Thor: The Dark World").

Nu finns det lite nya citat där ute för alla fans, bland annat från skådespelaren Lee Pace. Efter roller som "Twilight"-vampyr, alvkung i "Hobbit: Smaugs ödemark" och nu en elak utomjordisk skurk är han på god väg att bli en lika stor popkulturell ikon som Benedict Cumberbatch blivit de senaste åren.

- Jag vet inte om jag någonsin kan spela människa igen! Det har varit ett intressant år, säger skådespelaren själv till Total Film.

Lee Pace berättar om en vild inspelning och en film som siktar på att gå "over the top":

- Det var helt otroligt! Den här filmen kommer att sparka röv! Jag frågade hela tiden regissören: "Spelar jag över nu? Ta ner mig på jorden när som helst." Och han svarade: "Mer, mer! Det ska vara en äkta skurk!".

Samtidigt i en annan del av galaxen, och närmare bestämt på sin Facebook, pratar James Gunn om castingen av Vin Diesel i rollen som Groot (fritt fram för skämt om träiga skådespelare här).

- Han är otrolig. Jag trodde aldrig att någon kunde säga "I am Groot" på så många olika sätt och med sådan inlevelse. Det låter som att jag skämtar, men det gör jag inte!

På bilden oval ser vi hur Groot, en av galaxens väktare, kan se ut i den färdiga filmen, skriver Gunn.

- Det är modellen som vi har använt som referens, men den har ändrats lite grann sen dess.

"Guardians of the Galaxy" landar på biograferna den 1 augusti 2014. Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper och Benicio del Toro har också roller i den efterlängtade Marvelfilmen.

| 22 december 2013 15:30 |