Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

6 oktober 2016 | 10:00

Vill du se "Westworld" på medeltiden eller i Romarriket i kommande säsonger?

HBO överväger andra temaparker i framtiden.
HBO nådde framgångar (återigen) den här veckan när de släppte den mycket efterlängtade "Westworld": en intelligent scifi-serie som utspelar sig i en nöjespark med västern-tema. Eventuella framtida säsonger kan dock utspela sig i helt andra miljöer.

Originalfilmen av Michael Crichton innehöll nämligen två andra temaparker utöver Vilda Västern. Den som föredrog en medeltida by eller ville prova på livet i Romarriket, kunde interagera med A.I-robotar i dessa miljöer istället. I en mindre populär uppföljare till filmen erbjöds även ett liv på en simulerad futuristisk rymdstation.

HBO-seriens set-designer, Zack Grobler, bekräftar att "Westworld" kan utspela sig i en annan slags temapark om det görs fler säsonger.

- I första säsongen utforskar vi inget annat än Westworld. Men det snackas om att i framtida säsonger, ifall serien fortsätter, kan utspela sig i en annan värld. Vi har inte bestämt oss än.

Fördelen skulle ju vara att serien ständigt kan variera sig och förbli intressant över många säsonger. "American Horror Story" är ett lyckat exempel på en antologiserie. Samtidigt skulle nästan hela ensemblen behöva bytas ut inför varje säsong och karaktärer som vi har fäst oss vid skulle inte rmligen kunna existera i de andra temaparkerna samtidigt. Vi får lita på att HBO gör rätt val när det blir aktuellt. Ärligt talat handlar det nog snarare om "när" snarare än "om" efter tittarsiffror som inte har uppnåtts sedan "True Detective" var ny.

Har du börjat titta på "Westworld" än?
| 6 oktober 2016 10:00 |