Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 februari 2019 | 21:45

Världens mest innovativa tv-serie tar slut efter nästa säsong

Noah Hawleys mästerverk "Legion" kommer att läggas ned efter den kommande tredje säsongen.
Personligen håller jag "Legion" som Marvels allra bästa tv-serie, vilket är mycket tack vare att dess skapare Noah Hawley (som även ligger bakom "Fargo") verkligen har fått fria tyglar att få sin vision att komma till liv. Nyheten om att den kommande tredje säsongen blir seriens sista är därför både oerhört tråkig och men samtidigt helt rätt beslutad.
 
Serien handlar om David Haller (Dan Stevens) som inledningsvis tror sig lida av schizofreni, men senare visar sig vara en av världens starkaste och potentiellt farligaste mutanterna i världen. De två första säsongerna har däremot gått ifrån allt som kan tänkas påminna om en "superhjälte"-serie och är snarare en slags psykologisk, galen, art house-thriller.
 
Enligt vissa på mästerverks-nivå (hit hör jag), enligt andra rankas den som en totalt omöjlig serie att hänga med i och därmed fullständigt usel - och jag skulle nog säga att båda sidor har precis lika rätt. Klippet här nedan är ett exempel på vad jag menar (det är inte omklippt, det här var en faktiskt scen ur säsong 2).
 
 
John Landgraf, den legendariska VD:n för kvalitetskanalen FX, bekräftade tidigare under kvällen nyheten vid Television Critics Associations vinterpress-turné. Enligt THR ska Landgraf ha sagt att Hawley alltid velat göra just tre säsonger av "Legion" och att han nu planerar att hålla sig till just det.
 
Eftersom jag, utan att sticka ut hakan för mycket, ändå vågar påstå att "Legion" är världens mest innovativa och oväntat briljanta tv-serie. Känns det helt klart rätt att lägga ned dem om Hawley inte har en längre story planerad. Likt Damon Lindelofs "The Leftovers", är det såklart bättre att låta kvaliteten gå före kvantiteten.
 
Vad tycker du om "Legion" - mästerverk eller outgrundligt usel? Kommentera gärna nedan!
| 4 februari 2019 21:45 |