Serie

Skribent

MovieZine

12 december 2023 | 14:00

27 nyheter på TV4 Play i vår - här är alla premiärdatum

Kära återseenden, storslagna dramaserier och flera härliga nyheter - det här är våren på TV4 Play.
Nya TV4 Play ligger minsann inte på latsidan vad gäller nästa års nya utbud.
 
Dokumentärserie om Astrid Lindgrens filmer, ny kanal för SVTs succétävling "Bäst i test", och en ny säsong av svenska kriminaliserien om Leif GW Perssons självgode polis "Bäckström". Det är bara en liten del av utbudet som TV4 Play kommer förse oss med under 2024 års första månader.
 

Här är våren på TV4 Play

 
The Golden Boy - Premiär 1:a januari TV4 Play och Sjuan
Turkiskt familjedrama om två systrar och deras väg till att ta över familjeföretaget men som upptäcker att det döljer sig många svek, lögner och svek inom familjen.
 
Astrid Lindgrens älskade filmer - Premiär 2 januari på TV4 Play och TV4
Dokumentärserie om historien bakom Astrid Lindgrens filmer. Hör personerna som var med berätta om hur filmerna gjordes, vad som hände bakom kameran och om tiden som barnskådespelare. Några av Sveriges mest folkkära artister berättar också om sina favoritscener och repliker i en fängslande blandning av anekdoter, minnen och arkivklipp.
 
Farmen - Säsongspremiär 7:e januari TV4 Play och TV4
Långt bort från moderniteter som uppkoppling och smarta telefoner samt el och rinnande vatten, lever ett antal deltagare som bönder gjorde på 1800-talet. Förutom att leva som förr i tiden kämpar de i en hård tävling med taktik och rackarspel.
 
Sjung tillsammans mot cancer - Premiär 8:e januari TV4 Play och TV4
Direktsänd gala med folkkära artister, starka berättelser och en hoppfull inblick i forskningens framsteg när Cancerfonden samlar in pengar till forskning som räddar liv.
 
 
Renées brygga - Säsongspremiär 9:e januari TV4 Play och TV4
Renée Nyberg bjuder in kända och intressanta svenskar som hon är nyfiken på att lära känna mer till en ö i Stockholms skärgård. Det blir förtroliga samtal om livet men också mycket skratt och upptåg.
 
Sveriges mästerkock - Säsongspremiär 10:e januari TV4 Play och TV4
Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Juryn består av Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och Mischa Billing.
 
Drömkåkar utomlands - Premiär 10:e januari TV4 Play och TV4
Under två års tid får vi följa svenskar som förverkligar sin dröm utanför Sveriges gränser. Alla har sina egna visioner och utmaningar när hus ska renoveras och rötter ska sättas i det nya landet. Under resans gång varvas även våra våra deltagares drömmar med oförutsedda problem med relationer, pengar, myndigheter och kulturkrockar. Programledare är Maria Forsblom.
 
Bäst i test - Premiär 12:e januari TV4 Play och TV4
Babben Larsson och David Sundin är tillbaka med sina knasiga tester när Bäst i test äntligen drar igång på TV4. Under tio avsnitt kommer paneldeltagarna Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson få sätta sin kreativa lösningsförmåga på prov när de utsätts för Sveriges mest kluriga, oväntade och roliga tester. Som vanligt under stress och press.
 
Dr. Death – Paolo Macciarini - Säsongspremiär 18:e januari TV4 Play och TV4
Serien är baserad på en podcast som har fördjupat sig i olika medicinska fall. Den andra säsongen handlar om "mirakelmannen" Paolo Macchiarini som med kontroversiella metoder skapade stort intresse. Och hur hans lögner fick den grävande journalisten Benita Alexander att avslöja den chockerande sanningen om honom och hans arbetssätt. Med Mandy Moore, Edgar Ramirez, Gustaf Hammarsten och Sandra Andreis.
 
The Gold - Premiär 15:e januari TV4 Play
Brittisk dramaserie om händelserna kring Brink’s-Mat-rånet 1983.
 
Bortom paradiset - Premiär 23:e januari TV4 Play TV4
I Bortom paradiset, som är en spin-off på Mord i paradiset, får vi följa Martha och Humphrey som flyttar till Marthas hemort, det pittoreska Shipton Abbott vid den engelska kusten. Staden visar sig ha hög brottslighet och åter igen får de tampas med illgärningar, den här gången på hemmaplan.
 
 
Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten - Premiär 18:e februari TV4 Play
Nora Sand, en Londonbaserad utrikeskorrespondent för en dansk tidning, börjar gräva i ett gammalt fall om två danska flickor försvann spårlöst från en Englandsbåt 1985. En mystisk resväska leder till en brutal seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på ett av Englands mest ökända fängelser.
 
Hela kändis-Sverige bakar - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Svenska kändisar sätter sina bakkunskaper på prov och bakar sitt bästa för att imponera på den stenhårda juryn för chansen att vinna 50 000 kronor till välgörenhet. Under tidspress ska de baka allt från ljuvliga småkakor till magnifika tårtor.
 
Marko & Irma - Kommer i vinter på TV4 Play och TV4
Vi får återigen hänga med Marko och Irma i deras vardag på Ingarö i Stockholms skärgård. Såväl glädjeämnen som motgångar i samband med husbygget, varvas med vardagliga bekymmer, utflykter & upptåg – och allt genomsyras av deras villkorslösa mor-son-kärlek.
 
Oxen - Kommer i vinter på TV4 Play och TV4
Dansk serie som är basad på boken med samma namn. Niels Oxen är en högt aktad militär. Medan han handskas med sin bästa väns död blir han felaktigt arresterad för narkotikainnehav. Till följd av det blir han avskedad från militären och drar sig tillbaka in i skogen. När ägaren av skogen hittas död blir Oxen huvudmisstänkt, men under utredningen blir han istället rekryterad av dansk säkerhetspolis och befinner sig plötsligt i mitten av ett dödligt mysterium.
 
 
Robinson - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
På en ödslig plats kämpar deltagarna mot naturens krafter och gör upp i spektakulära tävlingar i hopp om att ta hem Robinsontrofén och en halv miljon kronor. I örådet avgörs vilka som får stanna kvar i tävlingen. Programledare är Anders Lundin.
 
Masked Singer - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Följ med när tolv välkända personer gör upp i en av världens mest spektakulära sångtävlingar. Kändisarnas identitet hålls hemlig bakom sagolika masker och det är upp till expertpanelen att klura ut vilka som döljer sig bakom kreationerna.
 
Ett sista race - Kommer under våren på TV4 Play
Svensk film om streetracing-legenden Dennis som levt hela sitt liv på fel sida om lagen har nu bestämt sig för att leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige. Med bland annat David Hellenius, Malin Åkerman och Jonas Karlsson.
 
Bonde söker fru – jorden runt - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Bonde söker fru åker jorden runt för ett storslaget kärleksäventyr. Följ svenska singelbönder som lever och arbetar utomlands samtidigt som de drömmer om att träffa den stora kärleken.
 
Bachelorette Sverige - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Ett nervkittlande äventyr där en kvinna med framgång i karriären men ännu inte i kärleken får chansen att lära känna en grupp män i ett semesterparadis. På dramatiska rosceremonier måste hon välja vilka som får fortsätta tävla om hennes hjärta.
 
 
Sveriges mästerkock VIP - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Här kavlar svenska kändisar upp ärmarna och satsar allt för att laga mat på toppnivå. Inför den tuffa juryn visar de upp sina kulinariska kunskaper och det gäller att briljera i varje moment för att ha chansen att bli Sveriges mästerkock VIP.
 
Elitstyrkans hemligheter - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
En av världens tuffaste utmaningar väntar de 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Påfrestningarna är enorma och få klarar det.
 
Knyckertz & snutjakten - Kommer under våren på TV4 Play
Hunden Snuten är Tures bästa vän. Men det verkar som familjen Knyckertz snott den. Ture måste välja, ska han vara ärlig och lämna tillbaka hunden, eller behålla den och därmed hjälpa familjen att genomföra en livsfarlig kupp? Sanningen är inte alltid den man tror och Tures beslut kommer leda till en större katastrof än han kunnat ana...
 
Bäckström 3 - Kommer under våren på TV4 Play
Svensk kriminalserie, baserad på Leif GW Perssons böcker om den självgode mästerdetektiven Evert Bäckström. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Kjell Bergqvist, Agnes Lindström Bolmgren och Helen Sjöholm.
 
 
Happy jävla Pride - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Stockholm är staden som aldrig sover, i alla fall inte under Stockholm Pride. Dilan som kommer från en småstad och åker till sin kusin i Stockholm för att uppleva sin första Pridevecka. Samtidigt blir kusinen Aris bästa vän Nina bostadslös och flyttar också in. Den ofrivilligt sammansatta trion får nu uppleva en fartfylld vecka tillsammans som de sent kommer att glömma.
 
Likea 2 - Kommer under våren på TV4 Play
Svensk satirserie av och med Felicia Danielsson och Vera Herngren. En värld full av falskhet, omöjliga krav, fester och sponsorsamarbeten väntar för den nyexade journalisten Cajsa när hon värvas som assistent åt sin bästa vän, influencern Rut.
 
Ufo-mysteriet med Felix Herngren - Kommer under våren på TV4 Play och TV4
Finns det liv i rymden och får vi återkommande besök? Ny programserie med Felix Herngren, UFO-nörd sedan barnsben, är övertygad om att svaret på den frågan är JA och hans mål är att (förhoppningsvis!) övertyga tittarna om att så är fallet.
 
Observera att program kan tillkomma och förändringar kan ske.
| 12 december 2023 14:00 |