Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 september 2016 | 10:00

Var smart när du väljer din nya Buddy i Pokémon GO!

Uppdateringen är på väg. Här rankas samtliga 142 Pokémon utifrån hur smart det är att välja dem som Buddy Pokémon i Pokémon GO.
Vi har tidigare talat om den kommande Buddy Pokémon-fuktionen och idag meddelar Niantic att uppdateringarna processeras, tillsammans med ett gäng andra bugfixar. Alla med Android 0.37.0 eller iOS 1.7.0 bör ha uppdateringen innan veckan är över.

Den i särklass mest exalterande delen av uppdateringen är så klart att vi kan välja en Buddy Pokémon som likt Ashs Pikachu kan dela äventyret till fots vid vår sida. 

Tränaren belönas bland annat med Candy till sin Buddy för varje kilometer ni vandrar tillsammans och du kan när som helst byta Buddy. Detta betyder att vi snabbare kan träna upp och utveckla en specifik Pokémon till att bli ett dödligt vapen!

Men som med det mesta i "Pokémon GO" innehåller det en viss strategi. Baserat på hur lång tid det tar att utveckla en given Pokémon, hur lätt den är att hitta vilt i naturen och vilken potentiell CP den kan uppnå, har Pokémon Go Hub rankat samtliga 142 Pokémon efter hur effektiva de är som Buddy Pokémon.Smartast är det alltså att ha Charmeleon, Grimer, Dragonair, Kadabra eller Wartortle som din Buddy. 

Charizard, Dragonite och Blastoise är de starkaste Pokémon i spelet och tydligen kostar det bara 50 Candy att utveckla Grimer till Muk, vilket är förvånande med tanke på hur relativt ovanliga de är. Pikachu hamnar ungefär i mitten av listan som du hittar här.

Ingen är förvånad över att hitta Pidgey, Rattata, Weedle, Zubat och Magikarp i botten, men på något vis lyckas Drowzee norpa platsen som spelets absolut mest ovärda Buddy Pokémon.


Vem tänker du välja som din Buddy Pokémon?
| 12 september 2016 10:00 |