SPONSRAT

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 april 2017 | 20:30

Var ligger vi till inför säsongsfinalen av "Crashing"?

Serien om en komikers hårda och förnedrande strävan mot framgång står inför säsongsavslut, men tack och lov blir det fler avsnitt. Hur annars skulle de hinna knyta ihop säcken?
Sedan Pete Holmes och Judd Apatows nya komediserie "Crashing" hade premiär i februari har vi följt upp med eftersnack här på MovieZine. Det sista avsnittet inför säsongsfinalen släpptes i helgen och det är dags att checka av var vi står inför avslutet. Tack och lov har "Crashing" fått grönt ljus för en till säsong.
 
Efter att ha sett Pete i det ena eländet efter det andra är det väl för gott att han trivs så bra med sitt nya jobb som publikuppvärmare på ett matlagningsprogram. Dessvärre stiger denna nyvunna framgång honom åt huvudet och under en hybristripp säger han upp sig på ståuppklubben där han brukar framträda om nätterna. Det hugger i hjärtat när han stolt ber konferencieren på den konkurrerande klubben att nämna hans nya jobb i presentationen innan han ska framträda, men bemöts med att publikuppvärmare knappast är något att skryta med. Visst får det ner Pete på jorden igen, men det är som att se en sjuårings besvikelse när föräldern bara har skit att säga över fingermålningen.
 
Tack och lov varar inte denna hjärtesorg längre än någon scen - det här ska väl trots allt vara det första lyckliga avsnittet på hela säsongen? - innan han lär sig röka ihop med sin idol. Denne intygar honom att publikuppvärmning är något att vara glad för. Nu ska det väl ändå gå bra för Pete?
 
 
Eller inte. Hans ex-frus otrohetsaffär med Leif hinner ikapp honom och han hamnar i kläm. Leifs ex-fru har precis fått reda på otroheten och söker upp Pete. Hon har en förmögenhet som hon enligt äktenskapslagen måste dela hälften på med Leif vid skilsmässan - såvida hon och Pete inte kan bevisa otroheten, gärna genom att ha lite roligt i lakanen med varandra på kuppen. Pete är inte bara obekväm med hennes påflugna beteende, utan tänker naturligtvis också på att halva den förmögenheten kan bli hans ex-fru Jess tillgång om Leif får den. Leif söker naturligtvis också upp honom i hopp om att få hjälp att lägga beslag på pengarna och Pete har nu Jess och Leifs öde i sina händer.
 
Petes största problem när vi rör oss in i nästa veckas säsongsfinal är således om han är villig att hjälpa karlen som förstörde hans äktenskap för att samtidigt ge dn ex-fru han fortfarande älskar ett bokstavligen rikare liv. Vi bör förvänta oss någon sorts uppföljning på detta, samt någon incident i Petes karriärsklättring som gör att vi bara måste bänka oss framför burken igen när säsong 2 kommer. Vi är nu personligt investerade i den oskyldiga lilla solstrålen Pete Holmes och vill se hans resa till det mål vi redan vet om: att han slog igenom som komiker.
 
 "Crashing" har sju av åtta avsnitt ute på HBO Nordic och säsongsfinalen släpps på söndag den 9 april.
 
Diskutera gärna serien i kommentarerna eller läs tidigare eftersnack.
| 5 april 2017 20:30 |