Film

Skribent

Christian Björck

30 maj 2017 | 20:10

En illustratör förklarar vad som gick fel med postern till "Spider-Man: Homecoming"

Häcklad på nätet. Den nya postern till "Spider-Man: Homecoming" verkade inte uppskattad av någon. Man kan undra över de konstiga valen, då de levererade en annan som var riktigt bra. Illustratör-veteranen Tommy Lee Edwards reder ut vad som gick snett.
En av de nya posters som släppts för "Spider-Man: Homecoming" har fått i princip enbart negativ kritik. Den anklagas för att vara rörig och se ut som något en amatör photoshoppat.
 
 
Illutratören Tommy Lee Edwards, en veteran med 20 år i branchen som bland annat jobbat på Harry Potter-serien och åt Lucasfilm, säger att det hela ser ut som ett projekt som inte var färdiggjort.
 
– På ett sätt ser den nästan ut som att "här är en bunt med referenser från filmen. Låt oss sätta ihop det och se hur det ser ut", säger Edwards till The Verge. Därifrån brukar man få inspiration till att göra den riktiga postern. Här ser det dock ut som att de stannat vid det stadiet.
 
Enligt honom måste en film-poster reflektera det hårda jobb som lagts ned på filmen från alla involverade.
 
– Jag tycker att en poster ska hedra den tid och kärlek som lagts ned på själva konstverket. Om en poster kan visa vad en film handlar om, istället för ett stort huvud av en skådis, det tror jag är viktigt. Så genre, ton och typ av story. Varenda poster måste inte vara ett montage av olika element, men om du gör en sådan kan de göras riktigt, riktigt bra. 
 
Betydligt mer lyckad var denna poster för "Spider-Man: Homecoming":
 
 
"Spider-Man: Homecoming" har premiär den 5:e juli. Vad tycker ni om postern?
| 30 maj 2017 20:10 |