Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

18 april 2016 | 13:10

Vad innebär Marvels fas 4?

Vi kollar in vad som är på gång i MCU efter "Avengers: Infinity War".
Fas 3 inleds med "Captain America: Civil War" nu om bara några veckor, men efter att "Avengers: Infinity War - Part 2" har haft premiär den 3:e maj år 2019 har vi nått vägs ände vad gäller den tredje "fasen" av Marvels filmuniversum. Åtminstone om "Inhumans", som det ryktas om, blir försenad. Vad händer då? Vad kan vi vänta oss för superhjältefilmer och inriktning från Marvel efter det?

Kevin Feige, hjärnan bakom MCU, säger så här om fas 3 i en intervju med Entertainment Weekly:

- Om man tittar på serietidningarna för guidning så tror jag att vi kommer märka att många saker får ett avslut i den tredje fasen, samtidigt som vi kommer få se öppningar för något väldigt annorlunda när vi kommer till slutet. Fas tre är ett annorlunda kapitel i vad som tillslut kommer vara en fullständig saga berättad genom tre faser.

Avslutningsfilmerna i tvådelade "Avengers: Infinity War" sägs vara en omvälvande historia där gamla sanningar ska omprövas. Karaktärer kommer att dö, och mänskligheten kommer att stå inför sitt största hot hittills när Thanos, som hintats om i diverse Marvel-filmer (och som spelas av Josh Brolin), tillslut lyckas samla alla sex Infinity-stenar och därmed blir i det närmaste allsmäktig. Därefter står vi än så länge i mörker. Det spekuleras i om den fjärde fasen kommer innebära något av en nystart för hela filmuniversumet, med en återgång till hur det såg ut i fas 1. Det vill säga karaktärsbaserade origins-filmer med hintar om en övergripande historia.

Troligtvis kommer de etablerade hjältarna, som Iron-Man och Captain America, få ta ett steg tillbaka till förmån för exempelvis Black Panther och Captain Marvel, och detta är också troligt om vi tittar på de individuella kontrakten för skådespelarna. Robert Downey Jr. har gestaltat Iron-Man i 8 år nu, och det är inte alls självklart att han är sugen på en till fas, exempelvis.

Den enda filmen som sånär bekräftats för fas 4 är i nuläget "Guardians of the Galaxy: Vol. 3", men innan dess kommer följande radda superhjältefilmer:

"Captain America: Civil War" (27:e april), "Doctor Strange" (28:e oktober), "Guardians of the Galaxy: Vol. 2" (5:e maj 2017), "Spider-Man Homecoming" (7:e juli 2017), "Thor: Ragnarok" (3:e november 2017), "Black Panther" (16:e februari 2018), "Avengers: Infinity War - Part 1" (4:e maj 2018), "Ant-Man and the Wasp" (6:e juli 2018), "Captain Marvel" (2:a november 2018), "Avengers: Infinity War Part 2" (3:e maj 2019), "Inhumans" (12:e juli 2019, och tre ännu icke namngivna filmer som ska släppas 1:a maj, 10:e juli och 6:e november år 2020.

Det låter alltså som att Marvel-fans kan vänta sig något ganska annorlunda när vi nått slutet på fas 3, och den stora frågan är hur väl Marvel lyckas upprätthålla intresset för genren efter 10-15 år i rampljuset.

Vad vill du att fas 4 ska innebära? Kommentera gärna nedan!
| 18 april 2016 13:10 |