Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 juli 2013 | 17:30

Vad händer med "District 10"?

Neill Blomkamp ger en uppdatering på sina kommande filmer: "Idén är riktigt jävla cool".

I väntan på "Elysium" publicerar tidningen Wired en lång och härlig intervju med regissören Neill Blomkamp, som berättar om arbetet med sin senaste sci-fi-film men också hur debuten "District 9" blev till.

Många har dock undrat var uppföljaren "District 10" - omskriven för några år sen men borta från radarn sen dess - egentligen tog vägen. Blomkamp är fåordig men avslöjar att han har skrivit ett 18-sidigt utkast:

- Storyn är riktigt jävla cool, säger han.

Trots det är det inte säkert om han själv väljer att regissera filmen och återbesöka alienlägret en gång till. Men tillbaks till hemstaden Johannesburg, det ska han. Snart börjar inspelningen av komedin "Chappie" där Neill Blomkamp återigen har vännen Sharlto Copley i huvudrollen. En film om medvetenhet, säger han:

- Om någon är lika smart som du, behandlar du honom annorlunda om han inte är mänsklig? Det är en rörande berättelse, men full av skottlossningar.

Mer om Blomkamps syn på dagens Hollywoodfilmer, hans beundran för Michael Bay och varför han tackade nej till "Star Wars" - hos Wired.com »

"Elysium" har biopremiär 9 augusti.

| 17 juli 2013 17:30 |