Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 november 2020 | 13:55

Amazon Prime lägger ned konspirations-serien "Utopia" efter en säsong

Kultseriens redan befintliga fans omfamnade aldrig idén kring en remake, utan verkade snarare ha hoppats på en tredje säsong av originalserien från 2013.
THR rapporterar att Amazon Prime har valt att lägga sin remake av den brittiska konspirations-serien "Utopia", efter endast en säsong. Originalserien har lite av en kultstatus bland de som har givit den en chans och många har länge väntat på att få en möjlig tredje säsong av Dennis Kellys udda skapelse.
 
Gillian Flynn ("Gone Girl") påbörjade däremot sin adaption av den brittiska tv-serien redan för sex år sedan, men då var det tänkt att serien skulle ha gjorts hos HBO - med David Fincher som regissör. Något säger mig att den versionen av serien hade kunnat klara sig bättre... för nu fick vi tyvärr en relativt vanlig konspirations-thriller, som dessutom verkar ha släppts helt fel år. Handlingen kretsar nämligen kring ett virus som dödar amerikanska barn och sprider sig på ett väldigt udda sätt - och om en mystisk serietidning som tycks ha förutspått att det (och många andra obehagliga saker) skulle hända.
 
 
I några av de större rollerna i Amazon Primes "Utopia" kunde vi se John Cusack, Sasha Lane, Rainn Wilson, Ashleigh LaThrop, Desmin Borges, Farrah Mackenzie och Christopher Denham. Här i Sverige smögs serien ut långt efter den amerikanska premiären, trots att det alltså rör sig om en Amazon Prime-serie, men hela säsongen finns alltså redan att ta del av.
 

Läs också: Sci-fi-serien "The Expanse" får en sista säsong av Amazon Prime

 
Har du hunnit ge "Utopia" en chans hos Amazon Prime ännu - hade du velat få en säsong till? Kommentera gärna nedan!
| 28 november 2020 13:55 |