Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 november 2020 | 01:15

Sci-fi-serien "The Expanse" får en sista säsong av Amazon Prime

Den femte säsongen av den hyllade sci-fi-serien släpps hos Amazon Prime i december, sedan får seriens skapare en sista säsong att knyta ihop allt på.
THR rapporterar att den Amazon Prime har beställt en sjätte säsong av sin hyllade sci-fi-serie "The Expanse", men att den nya säsongen kommer att bli seriens sista.
 
Serien utspelar sig i en framtid där mänskligheten har spridit ut sig över vårt solsystem och en rad konflikter har börjat uppstå mellan människorna på Jorden, Mars och på en rad andra ställen ute i rymden. Det visar sig dessutom att en konspiration riskerar att dra igång ett fullskaligt krig över hela vårt solsystem. "The Expanse" har många gånger beskrivits som en slags sci-fi-variant av "Game of Thrones" i rymden.
 
Fansen som har följt serien från början har däremot redan varit med om en nedläggning av sin favoritserie en gång tidigare, när Syfy (som sände de tre första säsongerna) plötsligt lade ned serien häromåret. Efter mängder av tjat och påtryckningar från seriens fans, som bland annat bestod av ett flygplan som flög med ett meddelande om att rädda serien ovanför Amazons huvudkontor, så räddades "The Expanse" av Amazon Prime som beställde en fjärde säsong som släpptes ifjol.
 
- Från det ögonblick som vi tog på oss att skapa den här serien fram till den sista säsongen, så har vi outtröttligt arbetat för att förverkliga manusförfattarnas vision. Vi har varit stolta över att ha den mest mångfaldiga casten på tv och kunnat ge en plattform åt berättelser som verkligen gör skillnad, berättar seriens producenter Andrew Kosove och Broderick Johnson i ett gemensamt uttalande.
 
 
Cas Anvar, som spelar Alex Kamal, kommer efter en rad anklagelser om sexuella trakasserier däremot inte att få återvända till sin roll i den sista säsongen. 
 
Den 16 december får den femte säsongen av "The Expanse" premiär hos Amazon Prime.
 
Har du givit "The Expanse" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 25 november 2020 01:15 |