Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 april 2017 | 15:00

Universal gör biografi om Madonnas unga år

”Blond Ambition” ska följa popstjärnans tidiga liv och karriär. Men Madonna själv är inte nöjd.
Madonnas första steg mot en framgångsrik musikkarriär ska skildras i en kommande biopic med titeln ”Blond Ambition”, skriver Hollywood Reporter.

Filmen ska utspela sig under tidiga 1980-talet, då Madonna Louise Ciccone anlände till New York och började arbeta på sin första skiva. Filmen kommer följa hur hon hanterar en bransch som behandlar kvinnor illa, men också de första stegen in i rampljuset.

Vi som växte upp på 80- eller 90-talet kunde knappast undgå att nynna med i Madonnas ändlösa hitkavalkad på radion och MTV. Från de första singlarna som ”Holiday” och genombrottet ”Like a Virgin”, till hennes eviga experimenterande med stilar som gav världen dansgolvs-klassiker som ”Vogue” och ”Music” - Madonna har banat vägen för många av dagens popstjärnor. Det ska bli intressant att möta den osäkra, unga nykomlingen långt innan hon skapade rubriker med strutbehå och kontroversiella citat.
 
Uppdatering: Madonna skriver på Instagram att hon inte är involverad i filmen:
 
- Ingen vet vad jag har gått igenom och vad jag har sett. Bara jag kan berätta min historia. Alla andra som försöker är dårar.

Än så länge är varken regissör eller någon skådespelare klar för filmen. Vem skulle ni vilja se gestalta Madonna?
| 25 april 2017 15:00 |