Film

Skribent

Mats Karlsson

28 september 2009 | 11:47

Ulf Malmros tycker till om MovieZine

Att Ulf Malmros nya komedi "Bröllopsfotografen" snart får biopremiär vet de flesta, men att den svenske filmregissören är en flitig besökare på MovieZine är troligtvis inte lika känt. MovieZine tog kontakt med Malmros för att höra med honom vad det är med MovieZine som lockar.

När upptäckte du MovieZine?

2003 när "Smala Sussie" gick upp (fick en femma). Den blev bokmärkt direkt! Det första jag gillade var infallsvinkeln, det var inte den där klassiska "jag är recensent och låter mig minsann inte manipuleras för jag har läst film på universitetet, är tjugotvå och försöker nu bygga mig en karriär, och sågar så det blöder för då får jag mest uppmärksamhet, filmen skiter jag i", von oben prylen. Det kändes som om sajten drevs av entusiaster som älskade film, inte för att fernissa sig själva, utan på riktigt.

Hur ofta besöker du MovieZine och varför?

Ett par gånger om dagen. Läser gärna recensioner och intervjuer, kollar bakåt på filmer jag missat.

Vilka av de nya funktionerna gillar du bäst?

Jag är svag för listor. Sajten har blivit snyggare också.

Bra med videoinslagen också. Skulle dock uppskatta om sökfunktionen gick riktigt långt bak i tiden, och om helgens siffror redovisades i antal besök, gärna ner till plats 20. Kul för oss sifferskadade.

Vilken av sajtens olika avdelningar är din personliga favorit?

Som sagt, listorna.

Har du testat att betygsätta någon film än?

Jag har betygsatt allt. Geekigt men underbart. Och jag kan inte fatta att "Närkontakt av tredje graden" inte ligger högre upp. En klar favvorulle.

| 28 september 2009 11:47 |