Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 januari 2017 | 07:30

"Twin Peaks" får äntligen ett premiärdatum

Den nya säsongen bjuder på 18 timmeslånga avsnitt.
"Twin Peaks" har äntligen fått ett premiärdatum. Den 21 maj är David Lynchs nya säsong av 90-talsklassikern här och kanalchefen beskriver avsnitten som "rent Lynch-heroin".

De första två avsnitten släpps efter varandra på premiärkvällen och efter det släpps ett avsnitt i veckan, enligt Lynchs önskan. Han filmade hela den nya säsongen som en enda mastodontfilm innan han i klipprummet delade in berättelsen i avsnitt. Resultatet? Se fram emot 18 stycken timmeslånga avsnitt i sommar.

Lynch är som bekant mästaren av mysterier och har hittills inte avslöjat någonting om handlingen i de nya avsnitten. Till exempel innehöll den senaste trailern bara ett klipp av honom medan han åt en munk.

Vad vi vet är att många kära namn återvänder till sina roller, såsom Kyle MacLachlan (Dale Cooper), Sherilyn Fenn (Audrey), Madchen Amick (Shelly), Dana Ashbrook (Bobby), James Marshall (James), David Duchovny (Agent Dennis) och Ray Wise (Leland), med flera.

Nya tillskott i staden är bland andra Jim Belushi, Robert Knepper, Ashley Judd, Michael Cera, Trent Reznor, Jessica Szohr, Jane Levy och Richard Chamberlain.

Huruvida vi kan förvänta oss ännu en säsong i framtiden håller de tyst om tills vidare, men säsong 3 är skriven så att den ska fungera som ett absolut avslut och en engångsföreteelse.

Säsong 3 av "Twin Peaks" har världspremiär den 21 maj med ett dubbelavsnitt.

Hur ser dina förväntningar ut på de nya avsnitten?
| 10 januari 2017 07:30 |