Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 november 2013 | 11:01

Två nya trailers från Studio Ghibli

Titta närmare på Miyazakis "The Wind Rises" samt sex minuter ur "The Tale of Princess Kaguya".

God morgon, Ghibli-fans! Det kommer bli ett strålande 2014 om du gillar de vackra berättelserna från landet i öst. Inte en utan två nya filmer står redo att släppas, och både "The Tale of Princess Kaguya" och "The Wind Rises" har just fått nya trailers. 

Vi börjar med en prinsess-saga av Isao Takahata ("Mina grannar Yamadas"). Filmen som bygger på en japansk folksaga har just släppt en mastodont till trailer, hela 6 minuter som ger en ordentlig titt på en väldigt speciell och fin animation. Det handlar om en barnlös man som hittar ett litet barn inuti en bambustjälk. Lär känna "Princess Kaguya" nedan:

"The Wind Rises" har vi skrivit desto mer om, då den redan haft sin premiär på festivaler världen över. Även om den inte når upp till Hayao Miyazakis bästa filmer (läs vår recension här) är det hans sista för Studio Ghibli, och därmed en emotsedd titel. I väntan på att båda filmerna ska hitta ett svenskt premiärdatum, ta en närmare titt på den animerade biografin över flygplansdesignern Jiro Horikoshi, verksam under Andra världskriget:

Vilken av filmerna ser ni mest fram emot? Kommentera nedan. 

| 19 november 2013 11:01 |