Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

19 juli 2017 | 21:05

Två nya "Harry Potter"-böcker om magins historia släpps senare i år

Det här blir något för samlaren, men det finns risk för att den bara släpps som e-bok i Sverige. Vill du veta mer om Potters värld? Då är dessa för dig.
Två nya "Harry Potter"-böcker är på väg, men inte skönlitterära. I samband med en utställning av British Library ska böckerna handla om Magins Historia, enligt Cinema Blend.
 
Den första av dem, kallad "Harry Potter: A History of Magic", blir något för samlarna. Den ska innehålla författaren J.K Rowlings första utkast av berättelsen, samt essäer på ämnet av andra författare.
 
Den andra boken, "Harry Potter: A Journey Through A History of Magic", låter läsaren utforska de historiska elementen i Harry Potters värld. Denna kan innehålla sådan historia som eleverna på Hogwarts själva studerar och som exempel nämns alkemins framsteg ända sedan det forna Egypten och utställningen, som boken hänger ihop med, visar upp riktiga böcker och skrifter om magi som är flera hundra år gamla, så väl som historier om magiska djur.
 
Det är oklart om böckerna kommer att publiceras utanför Storbritannien, men förlaget Bloomsbury meddelar att de kommer släppas som e-böcker genom Pottermore-sajten så småning om.
 
Är du sugen på att läsa dessa böcker?
| 19 juli 2017 21:05 |