Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 mars 2019 | 20:50

Två grymt underskattade HBO Nordic-komedier läggs ned

Under natten till lördag beslutade HBO och Showtime sig för att lägga ned komediserierna "Crashing" och "SMILF".
De båda serierna har här i Sverige gått att ta del av via HBO Nordic, men har tyvärr inte riktigt slagit igenom så brett som de egentligen förtjänade. 
 
"Crashing", en tv-serie från och löst inspirerad av den amerikanske standup-komikern Pete Holmes, fick trots allt tre fulla säsonger av HBO - vilket ändå är mer än jag hade förväntat mig.
 
Varje avsnitt har vi fått följa hans resa som komiker, när han "crashar" (sover över) hos "riktiga" kändis-komiker som han träffar ute på sina gig. Sarah Silverman, Artie Lange, Jeff Ross, Hannibal Buress, Whitney Cummings, John Mulaney, Ray Romano och Amy Schumer är exempel på några komiker som fått spela soff-utlånande versioner sig själva. Ett upplägg som fungerat förvånansvärt bra, men nu alltså enbart har några få avsnitt kvar.
 
"SMILF" är på många sätt något av ett modernt mästerverk, en skitigare version av Pamela Adlons fantastiska "Better Things". Vi får här följa den ensamstående mamman Bridgette Bird, spelad av seriens skapare Frankie Shaw. Här har vi en serie som redan under sin första säsong knep två Golden Globe-nomineringar - med en andra säsong på samma nivå.
 
 
Varför läggs då "SMILF" ned? Frankie Shaw har tyvärr anklagats för att bland annat ha tvingat en av skådespelerskorna, Samara Weaving, att spela in en nakenscen - trots att hon i sitt kontrakt hade en "ingen nakenhet"-klausul, samt flera andra fall av opassande beteende. Showtime har inlett en formell utredning av anklagelserna mot Shaw och valt att stänga av henne utan lön. Eftersom hon spelar seriens huvudroll, regisserar, skriver manus och exekuivt producerar den, innebär avstängningen även att Showtime lägger ned "SMILF" helt och hållet.
 
Kommer du att sakna "Crashing" eller "SMILF" efter att deras nuvarande sista säsonger tar slut? Kommentera gärna nedan!
| 9 mars 2019 20:50 |