Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 juli 2017 | 23:30

Tv-serien "The Dark Tower" blir mer trogen böckerna än vad filmen blir

Om långfilmen tas emot väl kan vi vänta oss en serie som går mellan filmsläppen. Denna serie försöker vara mer trogen Stephen Kings böcker.
Att Stephen Kings "The Dark Tower" är på väg till biograferna är väl känt, men skaparna jobbar också på en tv-serie och enligt nya uppgifter ska den bli ännu mer trogen böckerna än vad filmerna blir. Tanken är att serien ska gå mellan de planerade biofilmerna och skrivandet av manus pågår just nu.
 
Filmens regissör, Nikolaj Arcel, berättar serien i en intervju med Indiewire hur trogen böckerna tv-serien kommer att bli:
 
- Vi går tillbaks till det förflutna. Den blir väldigt, väldigt lik "Magiker och glas" och delar av "Revolvermannen"-böckerna. Det är kul att det blir ännu mer av "okej, nu kan vi plocka ännu fler repliker rakt av och skriva karaktärerna precis så som de är". Som ett fan är det väldigt roligt på ett helt annat sätt.
 
Om serien blir av lär bero på hur väl det går för långfilmen. "The Dark Tower" är långt mer komplicerad än en simpel bokadaption, då den i själva verket kombinerar element från olika böcker och i sig fungerar som en äkta uppföljare till det som händer i böckerna. Att serien blir väldigt annorlunda från det här konceptet är uppenbart, men vilken huvudvärk om skaparna tänker sig att serien ska passa ihop med filmerna.
 
Om allt går som det ska för långfilmen kan vi alltså förvänta oss att se den fjärde boken, "Magiker och glas", på tv. Här presenteras hur Idris Elbas rollfigur Revolvermannen får sina vapen och en tonårig version skulle behöva rollsättas till stora bitar. Tom Taylor, som spelar filmens unge Jake Chambers, förväntas medverka i serien, medan det är oklart om Matthew McConaughey skulle vara ombord.
 
Filmen "The Dark Tower" kommer på bio den 16 augusti.
 
Berätta gärna vad du tycker om idén i kommentarerna nedan. Vore en boktrogen tv-serie ett bra komplement mellan filmerna?
| 31 juli 2017 23:30 |