Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 oktober 2016 | 12:00

Tv-serien på "Låt den rätte komma in" tillsätter tre huvudroller

Mobbade Henry, vampyrflickan Eli och polisinspektören har rollsatts.
Sverige har ju som bekant gjort sig kända för sina kriminal-filmer och serier vilket har lett till många utländska remakes. En av dessa filmer var "Låt den rätte komma in", baserad på boken av John Ajvide Lindqvist, som snabbt plockades upp av Hollywood under namnet "Let Me In". Men varför stanna där? En amerikansk tv-serie på samma historia är på väg och idag kommer nyheter om rollsättningen.

Thomas Kretschmann spelade Abraham Van Helsing i NBC-serien "Dracula" och hans senaste filmprojekt är "Central Intelligence", där han spelar mot Kevin Hart och Dwayne Johnson, samt "Whiskey Tango Foxtrot" ihop med Tina Fey. Nu har han fått rollen som inspektören Eriksson i "Let The Right One In"-serien.

Även nykomlingen Benjamin Wadsworth bekräftas ha fått huvudrollen som den mobbade pojken Henry i berättelsen.

Sen tidigare är Kristine Froseth klar för att spela vampyrflickan Eli. Även hon gör här en av sina första roller.Snarlikt originalfilmen handlar "Let The Right One In" om 16-åriga Henry (Wadsworth) som plågas dagligen av tre mobbare. Henry börjar intressera sig för sin nya granne, Eli (Froseth), utan att veta att hon är en vampyr. De blir vänner och hennes speciella krafter innebär att Henry nu har en väldigt stark och potentiellt dödligt farlig kompis på sin sida.

Inspektören Eriksson (Kretschmann) är en utländsk polisman som jobbar för FBI. Han är Eli på spåren och har länge misstänkt att hon och hennes vårdnadshavare ligger bakom uppåt hundra mord.

Det är okänt när serien får premiär.

Vad tycker du om "Låt den rätte komma in"?
| 14 oktober 2016 12:00 |