Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2013 | 15:01

"Trick 'r Treat" får en tvåa

Och kanske rentav en trea, om regissören får sin vilja igenom.

Minns ni skräckisen "Trick 'r Treat" från 2008 som handlade om, eh, läskiga saker på Halloween? Ärligt talat, det gör knappt jag heller.

Någon har iallafall inte gett upp konceptet om antologifilm på de dödas heligaste helg, för vare sig vi vill eller inte är en uppföljare på väg. Det avslöjades inatt av filmbolaget Legendary Pictures, Bakom kameran står än en gång Michael Dougherty. Något manus finns inte, bara lösa idéer:

- När jag jobbade med den första filmen tyckte jag det vore trevligt med en hel serie. Jag tycker att oktober ska vara fyllt av Halloweenfilm och skräckfilm, det går hand i hand. Tänk om vi skulle göra en ny "Trick 'r Treat"-film varje år eller så, med nya historier och nya karaktärer varje gång?

Det var planen från början, men saker och ting förändrades när första "Trick 'r Treat" fick ligga på hyllan i två år innan den såg dagens ljus, berättar Dougherty för Entertainment Weekly.

- Jag vill åtminstone göra en trilogi, så håll tummarna för mig. Jag vill utforska olika aspekter av Halloween. Också olika monster, vi har täckt varulvar, vampyrer och zombies men det finns många fler varelser som ännu inte fått komma fram.

Vilka skräckfilmer vill du se en uppföljare på? Kommentera nedan.

| 29 oktober 2013 15:01 |