Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 november 2016 | 18:00

Här är de tre helt nya sångerna som är skrivna för "Skönheten och odjuret"

Oscarsvinnande kompositören Alan Menken berättar.
Kompositören Alan Menken är en legendar i filmmusik-branschen och han har hela 8 Oscarsstatyetter som bevisar det. Han står bakom en hel del musik från de klassiska Disney-filmerna, och däribland den tecknade versionen av "Skönheten och odjuret". Nu, 25 år senare, är han tillbaka och gör musik för "samma" film, fast den här gången i live-action-tappning.

Tre helt nya sånger kommer vi att få njuta av i Bill Condons kommande film, och i en intervju med Entertainment Weekly har Menken berättat lite mer ingående vad de handlar om, och också när vi kommer att få höra dem.

Den första sången heter "Our Song Lives On" och den kommer att höras flera gånger. Menken berättar:

 - Den görs i ett antal olika varianter. Första gången så sjungs den av Belles pappa (Kevin Kline), då han bygger färdigt en liten musiklåda, och i grunden handlar den om: "Hur får man ett ögonblick att leva för evigt? Hur hänger man kvar vid viktiga händelser?". Sedan, andra gången, sjungs den av Belle (Emma Watson), och sedan tredje gången man hör den spelas den över eftertexterna. Disney har inte utannonserat det än men det kommer vara en underbar röst som sjunger den då.

Den andra nya sången heter "For Evermore":

- "For Evermore" är ögonblicket då Odjuret fallit för Belle men samtidigt insett att hon saknar sin far, och han klargör då att hon inte längre är hans fånge. Och när hon ser att hennes far är i trubbel så säger han: "Gå till honom, gå." Och han släpper iväg henne frivilligt. Han sjunger om att han nu vet vad äkta kärlek är, samtidigt som han ser henne lämna honom och han klättrar högre och högre upp i slottstornet när hon försvinner i fjärran. Han ser hur hon kommer längre och längre bort.

Producenten David Hoberman tror dock att det är för den tredje sången som Menken kommer att få sin nästa Oscarsstatyett. "Days in the Sun" heter den, och den sjungs av Belle under en sen natt i slottet då alla minns bättre dagar. Menken beskriver den som "en vaggvisa och en minnesstund för bättre dagar för allihopa".

Det låter minst sagt lovande. "Skönheten och odjuret" får premiär den 17:e mars, men om du känner för att komma i stämning redan nu kan jag rekommendera en titt på klippet nedan.

| 8 november 2016 18:00 |