Film

Skribent

Mats Karlsson

29 juni 2009 | 16:48

"Transformers 2" ny etta på biotoppen

Baksmällan är nu över. Filmen som tog över den åtråvärda förstaplatsen blev actionrökaren "Transformers: De besegrades hämnd". Uppföljaren av Michael Bay har nu setts av drygt 100 000 biobesökare sedan smygpremiären i tisdags förra veckan. På god andra plats placerade sig romantiska komedin "The Proposal" och svenska actionfilmen "Johan Falk: Gruppen för särskilda insatser" på en fjärde plats.

I USA var det definitivt inget snack vilken film som lockade mest. "Transformers: De besegrades hämnd" spelade in ofattbara 201 miljoner dollar på fem dagar och var bara några få miljoner ifrån rekordet på 204 miljoner som innehas av "The Dark Knight". På världsbasis spelade filmen in 387 miljoner dollar och någon större oro för att filmen ska gå back finns därmed inte.

Denna vecka är det dags för istidsdjuren i "Ice Age 3" att glida in på biograferna, men det lär knappast göras obemärkt. Den komiska faktorn är som vanligt hög när det gäller "Ice Age" och den höga ljudnivån av familj och skratt lär avslöja filmens plats.

Kolla in hela topplistan här

| 29 juni 2009 16:48 |