Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 november 2022 | 23:30

Trailerpremiär: Mörk komedi i färgglada familjedramat "Vitt brus"

Adam Driver och Greta Gerwig gör huvudrollerna i "Marriage Story"-regissörens nya film, som kommer på bio och streaming i december.
Tre år efter hyllade "Marriage Story" är regissören och manusförfattaren Noah Baumbach tillbaka med sitt nya Netflix-samarbete. Streamingtjänsten har precis släppt en ny trailer till den satiriska dramakomedin "Vitt brus", med Adam Driver och Greta Gerwig i spetsen.  
 
"Vitt brus", vars manus baseras på författaren Don DeLillos 80-talsroman med samma titel, kretsar kring en modern amerikansk familj bestående av Jack – en professor som undervisar i ämnet Adolf Hitler – hans fjärde fru Babette och fyra barn. Förutom att hantera små, vardagliga konflikter försöker de tacka livets stora mysterier och bekymmer, relaterade till såväl kärleken som döden, samtidigt som en olycka i deras hemtrakter rör om i tillvaron. 
 
Både Driver och Gerwig har tidigare medverkat i flera av Baumbachs filmer, men i "Vitt brus" möts de för första gången sedan 2012 års "Frances Ha". Med i rollistan finns också Don Cheadle ("Crash"), Jodie Turner-Smith ("Queen & Slim") och Raffey Cassidy ("The Killing of a Sacred Deer").
 
 
"Vitt brus" hade världspremiär i slutet av augusti, som öppningsfilmen för årets filmfestival i Venedig. Filmen går upp på utvalda, svenska biografer den 9 december, innan den får streamingpremiär på Netflix den 30 december. 
| 22 november 2022 23:30 |