Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 september 2020 | 15:40

Trailerpremiär: ”Rebecca” kommer hemsöka dig i höst

Se Lily James och Armie Hammer i en nyinspelning av den klassiska thrillern.
År 1940 var Alfred Hitchcock först med att adaptera den numera klassiska, gotiska romanen av Daphne du Maurier. Det blev en tjusig thriller med Laurence Olivier och Joan Fontaine som vann 2 Oscars, bland annat för Bästa film.

Netflix och regissören Ben Wheatley har minst sagt mycket att leva upp till när de nu tar sig an samma berättelse. I 2020 års version ser vi Lily James i rollen som en nygift kvinna som snärjt änklingen Maxim de Winter (Armie Hammer) och flyttar in hans enorma hus. Men varför verkar det som att hans förra fru, Rebecca, inte vill släppa taget…?

Kolla in trailern där även Kristin Scott Thomas dyker upp med iskalla, dömande blickar:
 
 
Regissören Ben Wheatley förtydligar i en intervju med Empire att hans "Rebecca" inte ska ses som en remake:

- Det är inte på något sätt en nyinspelning av Hitchcocks film. Remakes är inte intressant för mig, men källmaterialet är det. Jag har sett alla de tidigare adaptionerna, för det är viktigt att se vad som har gjorts innan, men det är verkligen inte fokus.

Och visst låter det som en annorlunda genre för regissören som tidigare gett oss "The Kill List" och "Free Fire":

- Jag ville göra en film med mera kärlek. Det handlar om att undersöka andra delar av vad som gör oss mänskliga. "Rebecca" har mörka element, och en psykologisk spökhistoria, men den handlar främst om två förälskade människor.
 
”Rebecca” finns att streama på Netflix den 21 oktober.
| 8 september 2020 15:40 |