Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2019 | 18:05

Trailerpremiär: Greta Gerwig tolkar klassikern ”Unga kvinnor”

Den klassiska kärleksromanen har filmats flera gånger förr. I jul är det dags för Saoirse Ronan och Timothée Chalamet att falla för varann.
”Unga kvinnor” hör till amerikansk litteraturs stora klassiker. Romanen från 1868 skildrar tonårstjejers drömmar och längtan på ett sätt som resonerar hos nya generationer än idag. Louisa May Alcotts berättelse har filmats flera gånger förr, senast år 1994. Med Winona Ryder och Christian Bale i huvudrollerna är det en kärleksfilm och en underskattad julfilm som håller fint än idag.

Inte för att remakes brukar vara något att hurra för, men i detta fall gör vi ett undantag. Ingen mindre än Greta Gerwig (”Lady Bird”) står för regin och med sig har hon några av dagens största unga talanger. Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Emma Watson och Florence Pugh (”Midsommar”) får sällskap av Laura Dern och Meryl Streep i vinterns kanske mest spännande rollista.

Kolla in den första trailern:
 
 
”Unga kvinnor” är berättelsen om fyra systrar som växer upp på landet i USA efter inbördeskriget. De är alla väldigt olika men de håller ihop i vått och torrt. När en ung man flyttar in i huset bredvid väcks oväntade känslor till liv hos Jo.

Filmen får svensk biopremiär den 25 december.
| 13 augusti 2019 18:05 |