Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

7 december 2019 | 20:00

Trailerpremiär: "Free Guy" är Ryan Reynolds nya actionhjälte

"Deadpool" möter "Röjar-Ralf" i vad som kan bli en mycket underhållande tv-spelsparodi.
Ryan Reynolds har på senare år blommat ut som en komisk actionhjälte som inte tar sig själv på så stort allvar. "Deadpool"-filmerna har förstås bidragit till detta, och han verkar ta sig an nya komedin "Free Guy" med samma sköna attityd. (Se bara på Disney-piken i början av trailern.)

Filmen utspelar sig inne i tv-spelet Free City där Reynolds karaktär, bankmannen Guy, är ovetande om att han enbart är en bakgrundskaraktär. Men som trailern visar kommer han få steppa upp till hjälterollen när det så krävs.
 
 
"Free Guy" verkar vara en härlig mix av "Deadpool", "Lego-filmen", "Röjar-Ralf", "Matrix", "Pixels" och "Ready Player One". Skådespelaren själv nämnde influenser från Robert Zemeckis, och Will Ferrells prestation i "Elf", när han presenterade trailern på Comic Con i Brasilien ikväll.

- Vi ville göra en modern "Tillbaka till framtiden" för dagens generation (...) Filmen handlar om en idealist i en cynisk värld. "Free Guy" är favoritfilmen av alla jag någonsin har gjort, och det betyder mycket för mig som gjort "Deadpool", citeras Reynolds i THR.
 
"Free Guy" får svensk biopremiär den 3 juli 2020.
| 7 december 2019 20:00 |