Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 november 2020 | 15:20

Trailerpremiär: Daisy Ridley kan läsa tankar i "Chaos Walking"

"Star Wars"-stjärnan Daisy Ridley och Tom "Spider-Man" Holland spelar huvudrollerna.
IGN har precis släppt den första trailern till "Chaos Walking", en dystopisk sci-fi-thriller i regi av Doug Liman ("Edge of Tomorrow"). En slags futuristisk mix av "The Hunger Games" och "Vad kvinnor vill ha", av trailern att döma.

Ridley spelar Viola, en mystisk tjej som kraschlandar på Todds planet. Där har alla kvinnor försvunnit och männen påverkas av "The noise", en kraft som gör att alla kan se varandras tankar. Violas liv är i fara och Todd måste hjälpa henne att avslöja planetens mörka hemlighet.

I rollistan finns fler kända namn som Mads Mikkelsen, Demián Bichir, Nick Jonas, Kurt Sutter, David Oyelowo och sist men inte minst Cynthia Erivo - ett bevis på att det finns fler kvinnor på planeten, trots allt?
 
 
Det verkar iallafall som att Liman och Lionsgate fått hyfsad ordning på den här rullen till slut. Tanken var att släppa "Chaos Walking" på bio redan våren 2019, men det krävdes reshoots och media utmålade filmen som en total karastrof. Säg vad ni vill men jag är nyfiken.

"Chaos Walking" är en filmatisering av young adult-romanen "The Knife of Never Letting Go", av författaren Patrick Ness ("Sju minuter efter midnatt"). Skulle den bli framgångsrik så finns det ytterligare två böcker att filma.

Biopremiären är planerad till någon gång under 2021.
| 19 november 2020 15:20 |