Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2019 | 11:00

Påkostade "Chaos Walking" beskrivs som en katastrof

Storfilmen med Daisy Ridley och Tom Holland är "så dålig att den inte går att visa".
Kaos - ett ord som verkar beskriva Doug Limans nya film "Chaos Walking" rätt väl. Äventyrsrullen skulle gått upp på bio den 1 mars men Lionsgate stoppade premiären, och flyttade den till någon gång år 2020.

Insatta källor säger till Wall Street Journal att filmen var "så dålig att den inte gick att visa" enligt studio-cheferna. Inspelningen har redan kostat 100 miljoner dollar, och nu plöjer man in ytterligare miljontals dollar för att spela in nya scener. Om det kan rädda detta påstådda skeppsvrak återstår att se, men Lionsgates chef känner sig säker:

- Vi skulle inte spela in mer om vi inte trodde vi kan få filmen att fungera, kommenterar Jon Feltheimer.

Men det vore inte första gången som amerikanska medier överdriver sina domedagsrapporter. Och vi har definitivt sett filmer satsa på reshoots, och sedan blir riktigt bra: "Iron Man", "World War Z" och Doug Limans egna "Edge of Tomorrow" är tre utmärkta exempel.

"Chaos Walking" har iallafall en intressant rollista och bygger på en historia som borde tilltala "Hunger Games"-publiken. Den utspelar sig i en dystopisk framtid där det inte finns några kvinnor (förutom Daisy Ridley, uppenbarligen) och alla levande varelser kan höra varandras tankar. Tom Holland och Mads Mikkelsen medverkar också. Det låter åtminstone som ett lovande projekt som med lite tur och tid kan bli något sevärt.
| 24 april 2019 11:00 |