Serie

Skribent

Alexander Kardelo

3 mars 2021 | 16:22

Trailerpremiär: Stjärnspäckade "Calls" är tv-serien utan bild

Nio läbbiga telefonsamtal med Nick Jonas, Pedro Pascal och Lily Collins med flera.
Behöver en film eller serie verkligen visa vad som händer för att vara effektiv?

Snart kommer "Calls" till Apple TV+, redo att utmana våra förutfattade meningar om tv-underhållning. Här får vi dyka in i nio telefonsamtal som tar en dramatisk vändning. Varje samtal är 12 minuter långt och utlovar kalla kårar och skräck, med avskalade visuella effekter som enda bilderna i rutan.
 
 
Några av stjärnorna som lånar ut sina röster är Aaron Taylor-Johnson, Pedro Pascal, Nick Jonas, Aubrey Plaza och Rosario Dawson. Kolla in trailern som visar hur "Calls" ser ut, och framför allt låter:
 
 
Regisserar gör Fede Álvarez, känd för blind-thrillern “Don’t Breathe” samt “The Girl in the Spider's Web”. Han säger på Twitter att vi förmodligen aldrig har sett något liknande. (Förutom kanske de som sett den franska originalserien "Calls" som denna bygger på.) 
 
 
Om den danska thrillern "Den skyldige" lärde oss något så går det utmärkt att förmedla otäcka bilder via enbart ljud och telefonsamtal. Hjärnan är skicklig på att fylla i informationen som saknas, och ofta blir det till och med otäckare än vad en regissör och en fotograf kan skildra i rutan. Vi ser fram emot att se... förlåt, höra om den här lyckas leverera.

Alla avsnitt av "Calls" släpps den 19 mars på Apple TV+.
 
| 3 mars 2021 16:22 |