Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 juni 2019 | 23:15

Trailer: "The Terror: Infamy" kan bli sommarens kusligaste serie

Den nya säsongen av "The Terror" kommer att utspela sig i USA under det andra världskriget, i ett av deras många interneringsläger.
Den första säsongen av "The Terror" var egentligen en miniserie, som råkade bli såpass populär att seriens skapare bestämde sig för att göra om den till en antologiserie med fristående säsonger. Om du råkade missa den första säsongen behöver du med andra ord inte se ikapp något för att hoppa på uppföljaren som har premiär i augusti.
 
Antologiseriens tema tycks vara att ta en mer eller mindre känd verklig historisk händelse och sedan sätta en slags övernaturlig och skräckig spinn på det hela. Den första säsongen följde med två skepp på jakt efter en nordvästlig passage genom isarna i Arktis - i hopp om att hitta en ny rutt till Kina. Men utan att avslöja för mycket, så stöter de ganska snabbt på problem av både verkliga och övernaturliga slag.
 
Den andra säsongen kommer att fokusera på en mörk del av den amerikanska historien efter Pearl Harbour-bombningarna. När alla amerikanska medborgare, med rötter i Japan, tvingades överge sina hem och ägodelar för att packas som sillar i interneringsläger och bevisa att de var värdiga medborgare. Det är i ett av dessa läger vi kommer att få spendera den andra säsongen "The Terror: Infamy" i, tillsammans med det övernaturliga inslaget av en shapeshifter.
 
 
Den amerikanska premiären är satt till den 12 augusti hos AMC. Med tanke på att AMC har ett samarbete med Amazon Prime här i Sverige så lär vi kunna följa den nya säsongen där redan dagen efter.
 
Kommer du att ge den nya "The Terror"-säsongen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 20 juni 2019 23:15 |