Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 juni 2022 | 19:30

Trailer: Se Dakota Johnson i nya Jane Austen-adaptionen "Persuasion"

Det romantiska dramat, som är baserat på författarens sista roman, kommer till Netflix den 15 juli.
Det har snart blivit dags för den redan relativt stora samlingen av Jane Austen-filmatiseringar att få ytterligare ett nytt tillskott. Om en dryg månad släpps "Persuasion", Netflix tolkning av 1818 års "Övertalning", som var författarens sista fullbordade roman.
 
I "Persuasion" ser vi Dakota Johnson som den karismatiska protagonisten Anne Elliot, som lever tillsammans med en snobbig familj som är på väg mot konkurs. När hennes tidigare kärlek Frederick Wentworth plötsligt dyker upp i hennes liv igen, ställs Anne inför ett val. Ska hon låta deras relation stanna i det förflutna? Eller ska hon ta risken att lita på sitt hjärta, och ge honom en andra chans?
 
Bakom filmen står Broadway-regissören Carrie Cracknell, som gör sin första långfilm. I rollistan ser vi också namn som Richard E. Grant och Henry Golding ("Crazy Rich Asians"), samt Cosmo Jarvis ("Lady M") i rollen som Frederick. 
 
Se den första trailern till "Persuasion" här nedan:
 
 
Av den två minuter långa förhandstitten att döma ser vi ut att kunna förvänta oss en storslagen romans full av dramatik, samtidigt skildrad glimten i ögat, med en fjärde vägg som bryts vid flera tillfällen bara under trailern. Något i liknande stil som 2020 års adaption av "Emma", smått blandat med "Enola Holmes", verkar alltså vara ungefär vad vi har att vänta oss. 
 
"Persuasion" har premiär på Netflix den 15 juli. 
| 14 juni 2022 19:30 |