Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 juni 2022 | 15:45

Vår första titt på Ana de Armas som Marilyn Monroe i "Blonde"

Från Bondbrud i ”No Time to Die” till en av biodukens stora sexikoner. Ana de Armas spelar en plågad Marilyn Monroe - här är första teasern.
Med filmer som "Knives Out" och "No Time to Die" har Ana de Armas på kort tid blivit ett stort namn i filmvärlden. Nu kommer det riktiga eldprovet - i dramabiografin "Blonde" iklär hon sig rollen som filmikonen och sexsymbolen Marilyn Monroe.
 
Som vi får se i den första teaser-trailern döljer sig en hel del tårar och press bakom det härliga skrattet som hon visade upp för omvärlden.
 
 
Andrew Dominik regisserar adaptationen av Joyce Carol Oates bok, som berättar historien ur Marilyns vinkel utan att nämna hennes kända män vid namn. Adrien Brody står listad som "Manusförfattaren", Bobby Cannavale som "Ex-atleten" och danske Caspar Phillipson som "Presidenten" i rollistan på IMDb.
 
- Det är en Polanski-liknande film om galenskap. Den handlar om en föräldralös flicka som går vilse i skogen. Väldigt pseudo-Freud, gränsen mellan verklighet och fantasi kan bli väldigt oklar, sa regissören redan för tio år sen om sitt drömprojekt.
 
"Blonde" är alltså ett projekt som legat i utveckling sen åtminstone 2010. Skådespelerskor som Naomi Watts och Jessica Chastain har kommit och gått. Vi får se om det rentav kan bli tal om Oscarsnominering när Ana de Armas sjunger om diamanter som är en flickas bästa vän i höst.
 
"Blonde", som lär sikta på en festivalpremiär i Venedig, släpps på streaming på Netflix den 23 september.
| 16 juni 2022 15:45 |