Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 april 2022 | 18:00

Tjuvtitta på David Attenboroughs nya dokumentärserie om dinosaurier

"Prehistoric Planet" kommer till Apple TV+ i maj, med musik från Hans Zimmer och producerad av Jon Favreau och "Lejonkungen"-gänget.
Apple TV+ bjuder på en första tjuvtitt på deras kommande dokumentärserie "Prehistoric Planet", med Sir David Attenborough som vår kunniga berättare och guide. Serien kommer att släppa ett nytt avsnitt om dagen mellan den 23 och 27 maj, där vi tittare kommer att få lära oss det senaste kring forskningen runt hur dinosaurierna egentligen (enligt forskningen) levde för 66 miljoner år sedan. 
 
"Prehistoric Planet" är producerad av Jon Favreau och gänget som han gjorde "Lejonkungen" och "Djungelboken" med, två filmer som hyllades för hur väl man lyckades återskapa djuren i filmerna digitalt. Men nu har man alltså givit sig på dinosaurier istället - och den här gången med Hans Zimmers musik som ackompanjemang till Attenboroughs berättande.
 
Se teaser-trailern här:
 
 
Ett första klipp från serien låter oss exempelvis se en liten T-Rex som inte har tappat sina fjädrar än, när den försöker att jaga lite sköldpaddor på stranden. Scener som för övrigt liknar vad vi tidigare sett Attenborough berätta om i nutid i andra dokumentärserier från BBC Studios, som även varit med och skapat "Prehistoric Planet" åt Apple TV+. 
 
Smygtitt på "Prehistoric Planet":
 
 
Det första avsnittet släpps på Apple TV+ den 23 maj och "Prehistoric Planet" kommer alltså att bestå av totalt fem avsnitt, med ett nytt avsnitt varje dag fram till den 27 maj.
 
 
Kommer du att ge "Prehistoric Planet" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 4 april 2022 18:00 |