Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 november 2017 | 12:00

"Toy Story 2" är inte längre filmen med flest topprecensioner

En oväntad nykomling slår rekord på Rotten Tomatoes.
Greta Gerwigs nya drama "Lady Bird" har slagit rekord på Rotten Tomatoes, sajten som räknar samman amerikanska kritikers betyg.

Med 164 positiva recensioner (och fler är på ingång) har Gerwig just gått om Pixars "Toy Story 2" (1999), som länge höll ledningen som filmen med flest hyllande recensioner.

"Lady Bird”, som hade premiär på filmfestivalen i Telluride i början av hösten, är en coming-of-age-berättelse med Saoirse Ronan i huvudrollen. Greta Gerwig har baserat manuset på egna upplevelser och filmen är även hennes regidebut.
 
 
”Det här är helt otroligt, och så uppskattat av hela filmteamet. Vi lade hela vårt hjärta och själ i den här filmen, och det sista steget är att ge den till publiken och kritikerna. Tack till alla som sett den och skrivit så eftertänksamt” kommenterar Gerwig själv.

När filmen snart går upp på fler biografer i USA kan det hända att någon sågning dyker upp och sabbar rekordet. Men hittills skriver recensenterna bland annat att filmen är ”unik, originell och underbar” (Chicago Sun-Times) och ”en av årets bästa filmer… helt oemotståndlig” (Rolling Stone).

"Lady Bird" får svensk biopremiär den 13 april.
| 28 november 2017 12:00 |