Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 augusti 2017 | 18:00

8 pinsammaste sexscenerna på film

Hur knepigt det än må vara att återskapa känslan av ett bra ligg på film, så behöver det inte vara så försvarligt dåligt som i dessa filmer...
Sexscener är svårt. De är enligt utsago obekväma och tekniskt komplicerade att filma, samtidigt som det är svårt att hitta en kombination av sexigt och reliastiskt. Med det sagt så är det lika svårt att försvara den usla nivå som sexscenerna i nedan nämnda filmer ligger på.
 
MovieZine listar några av de sämsta sexscenerna någonsin. Vilken är den värsta du sett?
 

8. Robert Pattinson & Kristen Stewart i "Twilight: Breaking Dawn - Part 2"

 
Ingen skulle väl anklaga huvudrollsduon i den populära vampyrserien för att framkalla fyrverkerier. Men de zombieliknande skådespelarinsatserna och döda kemin fick knappast hjälp på traven i de tafatta samlagsscenerna. Musiken, närbilderna på diverse kroppsdelar, ansiktsreaktionerna... Allt är så pajigt att man desperat famlar efter skämskudden.
 
 

7. Patrick Wilson & Malin Åkerman i "Watchmen"

 
Den metaforiska kopplingen mellan sex och våld som fungerade så bra i DC Comics serieroman blev inte lika lyckat i Zack Snyders filmversion. Det blir mest genant när Nite Owl och Silk Spectre strippar ur sina superhjältetajts och lagom överspelande har reklamfilmsliknande samlag på den ännu mer lagom sexiga Owl Ship. Och Leonard Cohens "Hallelujah" må vara en musikalisk klassiker men knappast något som får det att kittla i brallorna.
 
 

6. Sylvester Stallone & Sharon Stone i "Specialisten"

 
Actionflopp som inledde karriärraset för båda dess stjärnor som enligt rapporter avskydde varandra under inspelningen - vilket syns... Stallone är en yrkesmördare och Stone en hämndlysten kvinna som anlitar honom för att ha ihjäl några gangsters. Inte oväntat hamnar de i säng däremellan men ingen i detta universum skulle gå på att dessa människor tänder på varandra. När de sedan smeker varandra i duschen verkar Sly mer intresserad av sina egna muskler.
 
 

5. Willem Dafoe & Madonna i "Älska till döds"

 
Madonna är knappast någon kvalitetsstämpel när det gäller film. Den här 90-talsthrillern är knappast ett undantag och försökte förgäves utnyttja popstjärnans status som provokativ sexsymbol. Hon fick i alla fall (åter) chansen att klä av sig och dessutom ligga med (vanligtvis) kvalitetsskådisen Dafoe i alla möjliga ställningar. Det man minns mest är dock när hon häller champagne och stearin över hans bara bröst och slickar upp. Knappast näringsrik kost.
 
 

4. Kim Basinger & Mickey Rourke i "9½ vecka"

 
På den tiden då Rourke och Basinger var bland de sexigaste som kunde skådas på vita duken så var det helt menat att Adrian Lyne (som senare fick till ännu svettigare sex i "Farlig förbindelse") skulle förena dem i ett romantiskt drama med erotiska övertoner. Det finns gott om svulstiga intima scener mellan dem men den som sticker ut mest är utan tvekan gegget i köket där Rourke kladdar ner stackars Basinger med diverse kylvaror. Senare briljant parodierad i "Hot Shots".
 
 

3. Dennis Rodman & Emma Wiklund (f.d. Sjöberg) i "Simon Sez"

  
En för det mesta glömd actionrulle som inte bara gav den minst sagt säregna, skandalomsusade basketstjärnan Dennis Rodman (han i färgat hår och kvinnokläder, för er som förträngt) hans första och hittills enda huvudroll utan även svenska supermodellen Emma ett smakprov på Hollywood-agerande. Deras stora scen är dock en av de värre i kategorin slagsmål med avslitna kläder som urartar i sex. Vad Hans Wiklund har att säga om saken låter vi bli osagt.
 
 

2. Amy Smart & Jason Statham i "Crank"

 
Biffiga britten Statham må vara en jävel på action som gör sina egna stunts men när det kommer till sex och romantik är han om något tafatt. I den här bisarra pangpangrullen är han en torped som injicerats med ett gift som dödar honom ifall hans adrenalinnivå går ner. Så vad att göra? Självfallet sätta på flickvännen Smart på ett fullpackat torg i Chinatown. Statisterna är för övrigt riktiga förbipasserande omedvetna om att det hela var en filminspelning.
 
 

1. Elizabeth Berkeley & Kyle MacLachlan i "Showgirls"

 
Att den här sex- och naketkryddade kalkonen slog record i Razzie-nomineringar och till och med lockade regissören Paul Verhoeven själv att plocka upp sitt pris säger en hel del om kvalitén. Av alla ohyggliga sexscener i filmen tar dock gamla "Pang i plugget"-bruttan Elizabeth Berkleys vilda, champagneindränkta poolmys med Kyle MacLachlan priset.
 
 

Läs också om 6 filmer där sexscenerna var på riktigt...

 
Vilka scener skulle du vilja lägga till på listan? Kommentera nedan.
| 11 augusti 2017 18:00 |