Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 februari 2019 | 12:00

Tom Hanks som Mister Rogers - grannen alla vill ha

Här är den första bilden från ”A Beautiful Day in the Neighborhood”.
Mister Rogers är ett sånt där amerikanskt tv-fenomen som få av oss svenskar är bekanta med. Men snart blir det ändring på den saken, med både en dokumentär och en spelfilm på väg.

Det handlar om Fred Rogers, en populär barnprogramsledare som roade publiken sedan år 1968 med "Mister Rogers' Neighborhood". Det blev totalt 895 program mellan åren 1968 och 2001. En av förra årets mer uppmärksammande dokumentärer är "Won't You Be My Neighbor?" som skildrar Mister Rogers liv och arv.

Och snart är det dags för ingen mindre än Tom Hanks att iklä sig rollen i spelfilmen ”A Beautiful Day in the Neighborhood”. Enligt den första bilden från Sony Pictures kommer han med både ett vänligt leende och viktiga budskap:
 
 
Filmen handlar om vänskapen som uppstår mellan Fred Rogers och en journalist som kommit för att skriva hans porträtt. För regin står Marielle Heller, aktuell med Oscarsnominerade "Can You Ever Forgive Me?" - och visst verkar även denna sikta på guld nästa år.
 
”A Beautiful Day in the Neighborhood” släpps i USA den 22 november 2019, i perfekt tid för galasäsongen. Tom Hanks har trots allt "bara" två Oscars, och har otroligt nog inte varit nominerad sedan år 2001. Kanske kan den folkkäre tv-ikonen Mister Rogers hjälpa honom på traven.
| 20 februari 2019 12:00 |