Film

Skribent

Mats Karlsson

6 september 2012 | 00:01

Tobey Maguire bortklippt från "Berättelsen om Pi"

Regissören Ang Lee har bestämt sig för att enbart satsa på de internationella skådespelarna.

Det vi hittills fått se från Ang Lees "Berättelsen om Pi" är rena ögongodiset och Oscarssnacket har redan dragit igång. Filmen har mest okända skådespelare i rollistan, om vi bortser från Hollywood-namnet Tobey Maguire, men nu har Maguire blivit helt bortklippt från filmen. Anledningen är att Ang Lee ansåg att Maguire inte fungerade på ett tillfredsställande sätt.

Tobey Maguire hade visserligen en relativt liten roll, en journalist som intervjuar protagonisten i filmen. Men Lee ansåg att Maguires stjärnglans överskuggade resten av rollbesättningen och spelade därför in scenerna igen, nu med skådespelaren Rafe Spall. Även om det blev aningen kontroversiellt med att ersätta Maguire så sent i produktionen är Lee och Maguire fortfarande sams.

- Jag stödjer helt och hållet Ang Lees beslut med att en annan väg för den här karaktären i "Berättelsen om Pi". Ang har visat mycket av filmen och vad jag fick se var enastående vackert, säger Maguire till Hollywood Reporter.

Lee förklarar sitt beslut på ett väldigt ödmjukt sätt.

- För att vara konsekvent med de övriga rollvalen i filmen, valde jag att gå helt och hållet med en internationell rollbesättning. Jag beundrar Tobey Maguire väldigt mycket och ser fram emot att få jobba med honom igen i framtiden.

"Berättelsen om Pi" får svensk biopremiär 21 december.

| 6 september 2012 00:01 |