Serie

Skribent

MovieZine

18 augusti 2020 | 09:30

Tittarrekord för Viaplay-serien "Partisan"

Dramathrillern med Fares Fares hyllas av kritikerna - och blev Viaplays mest sedda originalpremiär.
Viaplays senaste originalserie "Partisan", med Fares Fares, Johan Rheborg och Sofia Karemyr, går hem hos publiken. Sett till premiärdygnet är "Partisan" nu den mest sedda originalserien någonsin hos Viaplay.

- Att "Partisan" har något extra visste vi, men det är fantastiskt att se att den trots sommarvärmen redan tagits emot så väl av våra tittare, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, i ett pressmeddelande.

I likhet med Netflix, HBO Nordic och andra streamingtjänster vill Viaplay ogärna avslöja exakta tittarsiffror. Men de meddelar att "Partisan" hade 18 procent fler unika tittare i Norden under sitt första dygn jämfört med senaste rekordhållaren, "Maskineriet", som släpptes i maj.

– Vilken kul nyhet, det glädjer mig att höra! Jag hoppas att folk kollar vidare nu, säger Fares Fares.
 
 
I "Partisan" spelar Fares Fares lastbilschauffören Johnny, som tagit jobb på ekologiska farmen Jordnära, en gated community med sin egen kultur och egna regler. Jordnära styrs av den karismatiske och auktoritäre Kent som spelas av Johan Rheborg. Det blir snabbt tydligt att både Johnny och Kent döljer något stort.

"De tre första avsnitten är så där jag-kan-inte-få-nog-och-ser-allt-i-ett-svep-bra. Informationen är sparsmakad, och spänningen hela tiden på topp", skriver MovieZines Jonna Vanhatalo i sin recension.

Tredje avsnittet av "Partisan" släpps på söndag. Se de två första avsnitten nu på Viaplay.
| 18 augusti 2020 09:30 |