Film

Skribent

Mats Karlsson

27 oktober 2010 | 18:46

Titeln avslöjad till nya Batman

Den mycket efterlängtade uppföljaren till Nolans knallsuccé ”The Dark Knight” har nu fått en officiell titel och Nolan avfärdar även en av de förhandstippade skurkarna.

I en intervju med Geoff Boucher på Hero Complex avslöjare Christopher Nolan uppföljaren kommer att få titeln "The Dark Knight Rises". Dessutom berättar Nolan att skurken The Riddler kommer inte finnas med i uppföljaren.

- Det kommer inte bli The Riddler. Vi kommer att använda oss av samma karaktärer som vi har haft hela tiden och så kommer vi att introducera några nya, säger en självsäker men kryptisk Nolan.

Det har också varit mycket snack om att uppföljaren skulle bli i dagens populära 3D, men Nolan berättar att han håller på och övertalar om att satsa på IMAX istället.

Så vad tycker ni om att The Riddler är borta ur leken och om filmens titel? Personligen tycker jag att det visar brist på fantasi med att välja "The Dark Knight Rises", närapå lite småtöntig titel. Det är inget ovanligt att man gärna vill behålla föregångarens titel och sedan lägga till ett flitigt använt ord. Genom åren har vi sett rising, resurrection, afterlife, returns och begins och att just Nolan skulle välja det kom ärligt talat som en negativ överraskning. Men troligtvis har filmbolaget haft stor input i valet av titeln.

| 27 oktober 2010 18:46 |