Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 september 2016 | 13:00

"Throne of Glass"-böckerna blir fantasy-serie på tv

Game of Thrones, Throne of Glass... Kan detta bli vår nästa stora fantasy-serie?
Har du läst fantasy-böckerna i "Throne of Glass"-serien? Då glädjer det sig säkert att höra att böckerna blir tv-serie framöver.

Tv-serien ska heta "Queen of Shadows" och följer Celaena Sardothien, en komplex kvinnlig lönnmördare med en mystisk bakgrund. Allt hon vill ha är sin frihet. När en riktig tyrann till kung börjar regera gör Celaena motstånd mot alla de krafter som hotar att förstöra hennes värld. Längs med vägen möter hon vänner, fiender och älskare, men vad alla har gemensamt är att de underskattar hennes färdigheter.

Böckerna om lönnmördaren Celaena är skrivna av Sarah J. Maas, som gav ut den första delen när hon bara var 16 år gammal. Den femte delen i bokserien, "Empire of Storms", släpptes så sent som igår den 7 september. De andra fyra titlarna heter "Throne of Glass", "Crown of Midnight", "Heir of Fire" samt "Queen of Shadows".

Hulu ligger bakom tv-serien som skrivs av Kira Snyder ("The 100") och regisseras av Anna Foerster, som är aktuell med "Underworld: Blood Wars".

Har "Queen of Shadows" potential att bli vår nya "Game of Thrones", med dess tunga fantasy-tema och ännu oavslutade bokserie? Låt oss inte ropa hej ännu, men vi kan ge den en chans när den kommer ut. Inget datum är satt, men den bör komma 2017.

Har du koll på böckerna? Låter serien intressant?
| 8 september 2016 13:00 |