Film

Skribent

Mats Karlsson

2 november 2009 | 17:13

"This Is It" tvåa på biotoppen

121 000 personer valde att gå och se Michael Jacksons "This Is It" och det räckte inte till för att peta ned "Upp" från förstaplatsen. Av de övriga premiärfilmerna lyckades "Trubbel i paradiset" bäst med en sjätteplats, medan Michael Moores dokumentär "Capitalism: A Love Story" och brittiska komedin "In the Loop" hamnade på 14:e respektive 15:e plats.

I USA var det tunnsått med premiärer. "This Is It" fick fördelen att vara enda premiärfilmen och hade därmed alla möjligheter att kamma hem riktigt fina pengar under sin premiärhelg, men resultatet blev trots det inte alltför imponerande. Musikdokumentären om Michael Jackson spelade in 21 miljoner dollar under helgen och för hela veckan blev resultatet 32.5 miljoner. Desto bättre går det för "Paramornal Activity" som efter sex veckor fortfarande spelar in finfina pengar. Denna helg blev det ytterligare 16.5 miljoner på intäktskontot och sammanlagt har skräckfilmen spelat in 84 miljoner dollar.

Nu till helgen kommer julkänslan att infinna sig på de svenska biograferna, då Disneys "En julsaga" får biopremiär. I stark kontrast till detta får även "Saw VI" biopremiär som knappast har med sig något julmys att tala om.

Kolla in hela topplistan här

| 2 november 2009 17:13 |