Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 december 2016 | 15:00

"The Walking Dead"-skådis får huvudrollen i "Star Trek: Discovery"

Serien har länge sökt efter den perfekta mörkhyade kvinnan att spela löjtnant på rymdskeppet.
Skådespelerskan Sonequa Martin Green - mest känd som Sasha Williams i "The Walking Dead" - har fått huvudrollen i den kommande serien "Star Trek: Discovery".

Rollen har ännu inget känt namn, men innebär att hon kommer att vara löjtnant på rymdskeppet. Skådespelerskan kommer att fortsätta sin roll i "The Walking Dead" samtidigt.

Letandet efter rätt kvinna har varit lång och projektet har stött på många förseningar sedan det fick grönt ljus för ett år sedan. Seriens showrunner Bryan Fuller avslöjade redan i somras att han ville se en mörkhyad kvinna i huvudrollen efter att ha inspirerats av den första afro-amerikanska kvinnan i rymden, Mae Jamison och den enda mörkhyade kvinnan i den ursprungliga "Star Trek"-serien, Nichelle Nichols. Bryan Fuller har sedan dess hoppat av arbetet som showrunner, men hans idéer verkar leva kvar.

Sonequa Martin Green är den sjunde bekräftade skådespelaren i "Star Trek: Discovery". Övriga rollinnehavare består av Doug Jones, Anthony Rapp, Michelle Yeoh, Chris Obi, Shazad Latif och Mary Chieffo.

"Star Trek: Discovery" är den första tv-serien sedan 2005 års "Enterprise". Den nya serien saknar ännu premiärdatum.

Hur ser dina förväntningar ut på "Star Trek: Discovery"?
| 15 december 2016 15:00 |